FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni simpozij "Epilepsije i disfunkcija mozga" 6 i 7. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Međunarodni simpozij o epilepsijama"Epilepsije i disfunkcija mozga" održat će se u Zagrebu u četvrtak ipetak, 6. i 7. listopada, u kazalištu "Mala scena", u organizaciji Klinike za neurologiju KB Sestre milosrdnice i Centra za epilepsiju.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Međunarodni simpozij o epilepsijama "Epilepsije i disfunkcija mozga" održat će se u Zagrebu u četvrtak i petak, 6. i 7. listopada, u kazalištu "Mala scena", u organizaciji Klinike za neurologiju KB Sestre milosrdnice i Centra za epilepsiju.

To je prvi međunarodni simpozij u Hrvatskoj o najčešćoj neurološkoj bolesti (bolesti mozga), koja ima i veliku društvenu i kulturnu stigmu, priopćili su večeras organizatori.

Cilj simpozija je prikazati nove spoznaje o epilepsijama a na njemu će sudjelovati neurolozi s velikom međunarodnom reputacijom: prof. Gilliam, šef Klinike na Columbia University New York, prof. Baumgartner, šef Klinike Medicinskog fakulteta u Beču, prof. Steinlein, šef Klinike Medicinskog fakulteta u Muenchenu i dr. Santosa iz Cardiffa.

Epilepsije, od kojih boluje čak jedan posto stanovništva Hrvatske, danas se mogu uspješno kontrolirati lijekovima ako se ispravno dijagnosticiraju i liječe.

Zbog toga je Klinika za neurologiju KB Sestre milosrdnice u suradnji sa simpozijem organizirala i dobrotvornu akciju prikupljanja sredstava za kupnju i video/EEG monitoring aparata koji predstavlja standarni dio opreme u razvijenim zemljama, navodi u priopćenju predsjednik Organizacijskog odbora simpozija dr. Hrvoje Hećimović.

Cijena aparata je 50.000 eura, a novac se prikuplja na žiroračun.

Adresa za uplatu donacija je: Hrvatsko društvo za ultrazvuk u neurologiji, Vinogradska 29 , 10000 Zagreb; žiroračun: 2360000-1101550622 ; matični broj: 0211885 , s naznakom "za video/EEG aparat".

U Organizacijskom odboru 1. Međunarodnog simpozija o epilepsijama u Zagrebu su predstojnica Klinike za neurologiju Vinogradske bolnice prof. dr. Vida Demarin, neurolog i epileptolog dr. sc. Hrvoje Hećimović, te koordinatori akcije na nabavu video/EEG aparata - direktorica kazališta "Mala scena" Vitomira Lončar i Davor Faget Špišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙