FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Skup o zaštiti okoliša

SPLIT, 20. rujna 2005. (Hina) - U Splitu je danas počeo simpozij ozaštiti okoliša, gospodarenju otpadom i iskorištavanju zamjenskihizvora energije, a organizatori su Splitsko-dalmatinska županija iaustrijska Gospodarska komora.
SPLIT, 20. rujna 2005. (Hina) - U Splitu je danas počeo simpozij o zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom i iskorištavanju zamjenskih izvora energije, a organizatori su Splitsko-dalmatinska županija i austrijska Gospodarska komora.

Austriju zanima ulaganje u ekoprojekte u Hrvatskoj, koja nema dovoljno novca za uređenje brojnih divljih odlagališta smeća, zatim u gradnju kvalitetnih centara za prikupljanje otpada i projekte kojima bi se kao zamjenski izvorni energije iskorištavali voda, sunce i vjetar, rekao je savjetnik za trgovačke odnose austrijskog Ureda za vanjsku trgovinu dr. Peter Hasslacher.

"Mi smo u samu svjetskom vrhu i naše je iskustvo u radu s otpadom i izvorima energije vrlo bogato. Želimo pomoći Hrvatskoj u izgradnji suvremenih sustava i pronalaženju izvora novca za to", kazao je uz ostalo Hasslacher.

Najavio je i suradnju s HBOR-om i Hrvatskim vodama te uključenje u te projekte u Hrvatskoj Hypo banke, Austrijske razvojne agencije i Ureda Europske komisije.

U raspravi su sudjelovali župan Ante Sanader, gradonačelnik Zvonimir Puljić i brojni hrvatski i austrijski gospodarstvenici. Župan i gradonačelnik su istaknuli da Splitsko-dalmatinsku županiju zanima pomoć u izgradnji županijskog centra za otpad i uređenje splitskog odlagališta na Karepovcu.

Predsjednica Županijske komore Jadranka Radovanić najavila je kako će Komora nastojati da što više tvrtaka dobije standard ISO14001 za zaštitu okoliša koji u Županiji imaju samo četiri tvrtke.

Također je rekla kako u "austrijsko-hrvatskom robnom prometu od 1,8 milijarda dolara Splitsko-dalmatinska županija sudjeluje sa samo 37 milijuna dolara i to se mora promijeniti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙