FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi međunarodni simpozij o epilepsijama 6. i 7. listopada u Zagrebu

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Klinika za neurologiju Kliničkebolnice Sestre milosrdnice organizira 6. i 7. listopada Prvimeđunarodni simpozij o epilepsijama - najčešćoj kroničnoj neurološkojbolesti koja najviše pogađa mlade ljude u najproduktivnijoj životnojdobi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Klinika za neurologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice organizira 6. i 7. listopada Prvi međunarodni simpozij o epilepsijama - najčešćoj kroničnoj neurološkoj bolesti koja najviše pogađa mlade ljude u najproduktivnijoj životnoj dobi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Organizacijskog odbora Hrvoje Hećimović ističe da su na simpozij kao predavači pozvani vodeći stručnjaci iz SAD-a, Austrije, Njemačke i Velike Britanije, a očekuje se dolazak više od 200 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije.

U povodu kongresa, Centar za epilepsije Zagreb, koji djeluje u sklopu Klinike, pokrenuo je akciju prikupljanja novca za kupnju prvog uređaja video/EEG telemetrije u Hrvatskoj za dijagnosticiranje epilepsije.

Uređaj stoji 50 tisuća eura, a svi koji žele financijski pomoći mogu sredstva uplatiti na žiro-račun Hrvatskog društva za ultrazvuk u neurologiji 2360000-1101550622, matični broj 0211885.

Od epilepsije u Hrvatskoj boluje 45 tisuća ljudi, a u više od 80 posto slučajeva bolest se može potpuno kontrolirati lijekovima antiepilepticima, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙