FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Austrijsko-hrvatski simpozij o zaštiti okoliša

DUBROVNIK, 19. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku se danas održavaaustrijsko-hrvatski simpozij o zaštiti okoliša i alternativnimizvorima energije, a sudjeluju predstavnici 25 austrijskih poduzeća i30-ak poduzeća s područja Dubrovačko-neretvanske županije.
DUBROVNIK, 19. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku se danas održava austrijsko-hrvatski simpozij o zaštiti okoliša i alternativnim izvorima energije, a sudjeluju predstavnici 25 austrijskih poduzeća i 30-ak poduzeća s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Simpozij su organizirali austrijski Ured za vanjsku trgovinu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), radi pronalaženja zajedničkih rješenja u zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom te na području vodnog gospodarstva i alternativnih izvora energije, istaknuo je savjetnik za trgovinske odnose pri austrijskom Uredu za vanjsku trgovinu u Zagrebu Peter Hasslacher.

Govoreći o suradnji austrijskog i hrvatskog gospodarstva, rekao je kako je robna razmjena u prošloj godini iznosila 1,8 milijardi eura te da je hrvatski izvoz u Austriju prošle godine porastao za 45 posto.

Dubrovačko-neretvanski župan Ivo Miletić istaknuo je da bi današnji skup trebao biti prigoda za razmjenu iskustava koja će pridonijeti kvalitetnijem životu svih stanovnika Županije.

Predstavnici 25 austrijskih tvrtaka prezentirali su svoja rješenja u zaštiti okoliša i zbrinjavanju otpada, što je za Dubrovačko-neretvansku županiju, u kojoj je turizam jedna od vodećih grana, od izuzetne važnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙