FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva stručna ovlaštenja unutarnjim revizorima

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Prva stručna ovlaštenja unutarnjimrevizorima za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoruna prigodnoj svečanosti u Ministarstvu financija dobilo je 23-ojeunutarnjih revizora koji su ispunila zahtjeve i uspješno završiliprogram edukacije.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Prva stručna ovlaštenja unutarnjim revizorima za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu financija dobilo je 23-oje unutarnjih revizora koji su ispunila zahtjeve i uspješno završili program edukacije.

Ovlašteni unutarnji revizori su zaposlenici u raznim institucijama javne uprave (ministarstva i sl), a provodit će reviziju financijskog poslovanja tih institucija.

Dodjeljujući ovlaštenja, državna tajnica u Ministarstvu financija Martina Dalić istaknula je da Ministarstvo podupire imenovanje unutarnjih revizora i njihov budući rad, usmjeren pomoći u racionalnom i učinkovitijem trošenju novca poreznih obveznika.

Uspješan rad revizorima zaželio je i Frederic Chetcuti, voditelj projekta CARDS 2002., uz čiju asistenciju je provedena edukacija revizora.

Imenovanje unutarnjih revizora dio je strategije Ministarstva financija za unutarnju financijsku kontrolu u javnom sektoru koja bi trebala rezultirati boljim upravljanjem i korištenjem javnih proračunskih sredstava i sredstava fondova Europske unije.

Uspostavu takvog sustava preporučuje Europska komisija koja u jednoj od svojih preporuka naglašava važnost funkcioniranja nezavisnih unutarnjih revizija u javnoj upravi, naglašavaju iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙