FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: zaključena rasprava o produljenju roka za reviziju pretvorbe

ZAGREB,28. rujna 2005.(Hina) - Oporbeni saborski zastupnici ostali supri ocjeni da samo produljenje roka za reviziju pretvorbe iprivatizacije neće biti dovoljno da se isprave brojni propusti inepravde počinjeni u tom procesu.
ZAGREB,28. rujna 2005.(Hina) - Oporbeni saborski zastupnici ostali su pri ocjeni da samo produljenje roka za reviziju pretvorbe i privatizacije neće biti dovoljno da se isprave brojni propusti i nepravde počinjeni u tom procesu.

Porukom da bi se morao produljiti i rok za podnošenje zahtjeva za reviziju, te da je Vladin prijedlog zapravo "bacanje prašine u oči" i "sijanje lažnih obećanja", zastupnici su popodne zaključili raspravu o Vladinu prijedlogu da se rok za reviziju pretvorbe i privatizacije sa 30. rujna ove produži na 30. rujna iduće godine.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec odbacio je oporbene ocjene, držeći da je Vladin prijedlog dobar.

Produljenjem roka, rekao je, omogućuje se da se u slučaju novih, bitnih podataka može obaviti revizija i na oko 1. 300 poduzeća privatiziranih do travnja 2001. za čiju reviziju nisu bili podnijeti zahtjevi.

Također se, rekao je, omogućuje da Državna revizija, čak i kad je dala pozitivno mišljenje za neki slučaj, pojave li se dodatne činjenice, može te činjenice prihvatiti i ponovno pokrenuti postupak revizije.

O izmjenama Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije, Hrvatski sabor glasovat će u nastavku svoje 16. sjednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙