FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zakonodavstvo podržao odgodu roka za reviziju pretvorbe i privatizacije

ZAGREB,27. rujna(Hina) - Saborski Odbor za zakonodavstvo danas jepodržao prijedlog Vlade da kroz izmjene Zakona o reviziji pretvorbe iprivatizacije za još godinu dana produlji rok za reviziju.
ZAGREB,27. rujna(Hina) - Saborski Odbor za zakonodavstvo danas je podržao prijedlog Vlade da kroz izmjene Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije za još godinu dana produlji rok za reviziju.

Iz Vlade poručuju da Državni ured za reviziju nije u cijelosti završio svoj posao, da se ovaj tjedan u Hrvatskom saboru očekuje rasprava o toj temi koja bi mogla iznijeti i neke nove činjenice, te stoga predlažu da se rok za reviziju odgodi do 30. rujna 2006.

HSP-ov član Odbora Pero Kovačević najavio je amandman po kojemu će HSP podržati predložene izmjene samo ako se državna vlast obveže izraditi pravni temelj kojim će se poništiti pravo vlasništva u svim slučajevima pretvorbe i privatizacije za koje revizija utvrdi da su počinjeni nezakonito.

"U tom bi slučaju revizija nečemu poslužila, kada su za njezinu provedbu već utrošena tolika sredstva, a ne da sve završi 'trla baba lan dok joj prođe dan'", rekao je Kovačević.

Odbor je podržao i predloženu Odluku kojom bi se za 22 grada i županije osiguralo 2,4 milijuna kuna jednokratne pomoći za djelomično ublažavanje posljedica štete od oluje i bure iz studenog prošle, te mraza i nanosa snijega iz veljače ove godine.

Potporu članova Odbora dobio je i prijedlog ratifikacije Ugovora o zajmu za projekt socijalnog i gospodarskog oporavka između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Tim projektom, vrijednim oko 60 milijuna eura (Banka bi izdvojila 35, a Hrvatska 25 milijuna), osnažio bi se, prije svega, gospodarski razvoj područja od posebne državne skrbi u 13 hrvatskih županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙