FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arlović: Vladin prijedlog je fikcija i obmana

ZAGREB,28. rujna(Hina) - Fikcijom, obmanom i fatamorganom, nazvao jedanas Mato Arlović (Klub SDP-a) Vladin zakonski prijedlog da se rok zareviziju pretvorbe i privatizacije sa 30. rujna ove produži do 30.rujna iduće godine.
ZAGREB,28. rujna(Hina) - Fikcijom, obmanom i fatamorganom, nazvao je danas Mato Arlović (Klub SDP-a) Vladin zakonski prijedlog da se rok za reviziju pretvorbe i privatizacije sa 30. rujna ove produži do 30. rujna iduće godine.

Arlović je u saborskoj raspravi o tom prijedlogu ocijenio da Vlada samo fiktivno produljuje rok za reviziju, jer istovremeno ne produljuje i rok za podnošenje zahtjeva za reviziju.

Vlada time poručuje da ne želi ništa poduzeti, kazao je Arlović, pitajući se je li riječ o šlamperaju ili pokušaju izigravanja inicijative predsjednika države i očekivanja građana.

Da se neće ispuniti očekivanja građana o kažnjavanju nezakonitosti u privatizaciji i pretvorbi drže i drugi oporbeni klubovi.

Ovaj je zakon još jedno bacanje pijeska u oči naivnim građanima, tvrdi Damir Kajin (Klub IDS-a) i navodi da su sudovi zbog 1.556 utvrđenih nepravilnosti izrekli samo četiri presude.

Naše je pravosuđe trulo, a sudstvo ovisno o krupnom kapitalu, tvrdi Kajin i poručuje da se samim produljenjem roka ništa neće postići.

S tim je suglasan i Miroslav Rožić (Klub HSP-a) koji poručuje da se 'ne treba zatvarati knjigu pretvorbe, nego lopove u njoj'.

Nezadovoljan što je mnogo toga palo u zastaru, drži da, ako je nastupila zastara za kaznena djela, nije i za nezakonito stečeno vlasništvo.

Zlatko Tomčić (Klub HSS-a) drži da rok za reviziju ne bi trebalo limitirati, a da reviziju moraju proći i buduće privatizacije.

Vladu bi, kaže, trebalo dodatno ovlastiti da u slučajevima, kad su revizija i Državno odvjetništvo utvrdili nezakonitosti, može odmah poništiti pretvorbu i privatizaciju.

Produženje roka revizije podržava Milorad Pupovac (Klub SDSS-a), ističući da su upravo pretvorba i privatizacija 'rodna mjesta bezakonja, amorala, političke i druge amoralnosti'.

Navodi i da su pripadnici nacionalnih manjina, zbog ratnih okolnosti, ostali izvan procesa pretvorbe i privatizacije.

Klub HDZ-a zainteresiran je da se nepravilnosti utvrde, označe imena onih koji su to učinili, da mjerodavni kazne odgovorne, rekao je Dražen Bošnjaković i sam nezadovoljan brojem izrečenih kazni.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić odbacio je oporbene prozivke da Vlada nudi maglu, a ne stvarna rješenja.

Produljenjem roka Vlada želi dati vremena da se što kvalitetnije završi proces revizije, rekao je Vukelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙