FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga novinara Nikole Šubić "O turizmu u kolumnama"

DUBROVNIK, , 15. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku je večeras podpokroviteljstvom Turističke zajednice grada predstavljena knjigadugogodišnjega dubrovačkoga turističkog novinara Nikole Šubića podnazivom "O turizmu u kolumnama".
DUBROVNIK, , 15. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku je večeras pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada predstavljena knjiga dugogodišnjega dubrovačkoga turističkog novinara Nikole Šubića pod nazivom "O turizmu u kolumnama".

Knjiga u prvom dijelu sadrži 80 kolumni koje je autor od 2002. do danas pisao u osječkom "Glasu Slavonije" u rubrici Turistički barometar. Riječ je o kolumnama koje, kako je kazao autor, svjedoči o značenju turističke industrije za svekoliko svjetsko gospodarstvo, a posebno za gospodarstvo Hrvatske.

Predočene kolumne u velikoj mjeri pružaju sliku onoga što je nedostajalo u razdoblju kad su pisane, i što ne bi smjelo biti zaboravljeno u budućem turističkom razvoju, kazao je prigodom predstavljanja Antun Kobašić.

Drugi dio knjige posvećen je povijesti dubrovačkoga turizma i hotelijerstva kroz radove objavljene u raznim knjigama i turističkim časopisima.

Nikola Šubić dio je dubrovačkoga i hrvatskog turističkog novinarstva od 1976. godine. Objavio je više tisuća tekstova, od kojih je većina vezana uz tematiku turizma, a posljednjih godina se intenzivno bavi proučavanjem dubrovačkoga turizma.

Uz autora knjigu su predstavili Antun Kobašić, član Poglavarstva grada Dubrovnika zadužen za turizam Đuro Market i novinar Joško Jelavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙