FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska priprema novi javni natječaj za budimpeštansku zračnu luku

BUDIMPEŠTA, 4. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Mađarska je započelakonzultacije s osobljem zračne luke u sklopu priprema za objavu novogjavnog natječaja za privatizaciju kompanije koja upravlja sbudimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, izvijestio je u utoraktamošnji dnevni list Nepszabadsag.
BUDIMPEŠTA, 4. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Mađarska je započela konzultacije s osobljem zračne luke u sklopu priprema za objavu novog javnog natječaja za privatizaciju kompanije koja upravlja s budimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, izvijestio je u utorak tamošnji dnevni list Nepszabadsag.

Raniji javni natječaj bio je opozvan nakon što je Vrhovni sud podržao odluku budimpeštanskog radničkog suda da je početna privatizacija nezakonita jer nisu provedene konzultacije sa zaposlenicima.

Izvori iz mađarske Državne agencije za privatizaciju (APV) priznali su da nisu slijedili ispravnu proceduru, piše taj list. APV je prošloga tjedna objavio da će novi javni natječaj odgoditi proces prodaje za najviše 10-ak dana, te da će iste ponuđače pozvati da ponovno podnesu ponude.

U uži krug izbora na prvom javnom natječaju ušli su britanski BAA, njemački Fraport i australski Macquarie. Maksimalna ponuda za budimpeštansku zračnu luku tada je iznosila 1,59 milijardi eura.

Mađarska vlada planira dovršiti njezinu prodaju do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙