FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: Nužna saborska rasprava o kuponskoj privatizaciji

RIJEKA,18. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza(PGS) Nikola Ivaniš izjavio je danas u Rijeci kako je nužno daHrvatski sabora raspravlja o kuponskoj privatizaciji.
RIJEKA,18. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš izjavio je danas u Rijeci kako je nužno da Hrvatski sabora raspravlja o kuponskoj privatizaciji.

Ivaniš je na konferenciji za novinstvo podsjetio da je zahtjev PGS-a o pokretanju te rasprave poslao predsjedniku Hrvatskom sabora Vladimiru Šeksu 18. kolovoza, a Šeks je prije tjedan dana uputio zahtjev predsjedniku Vlade RH Ivi Sanaderu za dostavljanjem potrebnog materijala o toj temi za saborsku raspravu.

Predsjednik PGS-a i pismeno je pozvao premijera Sanadera da taj materijal dostavi Hrvatskom saboru. Kako drži, rasprava o kuponskoj privatizaciji mogla bi se uvrstiti kao nadopuna na točke na jesenskoj sjednici Hrvatskog sabora koje se odnose na pretvorbu i privatizaciju.

Predsjednik PGS-a smatra da bi trebalo izmijeniti zakon o pretvorbi i privatizaciji da bi se omogućio nastavak, kako je rekao, "poštene privatizacije i pretvorbe, prvenstveno hotelijerskih tvrtki".

Nikola Ivaniš ocijenio je da su "privatizacija i pretvorba donijele mnogo lošega građanima Hrvatske a da je kuponska privatizacija u značajnom dijelu imala karakter mešetarsko-kriminalne" te je na taj način "dio nacionalnih vrijednosti predan u vlasništvo stranaca mešetara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙