FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IT tehnologija čini impresivan dio mađarskog izvoza

BUDIMPEŠTA, 30. rujna 2005. (Hina/MTI) - Zahvaljujući privatizaciji imasivnoj injekciji kapitala, udio informacijske tehnologije (IT) umađarskom izvozu porastao je na 14 posto, što ju svrstava na drugomjesto iza Finske na globalnoj skali, izjavio je mađarski ministar zainformacijsku tehnologiju i telekomunikacije Kalman Kovacs.
BUDIMPEŠTA, 30. rujna 2005. (Hina/MTI) - Zahvaljujući privatizaciji i masivnoj injekciji kapitala, udio informacijske tehnologije (IT) u mađarskom izvozu porastao je na 14 posto, što ju svrstava na drugo mjesto iza Finske na globalnoj skali, izjavio je mađarski ministar za informacijsku tehnologiju i telekomunikacije Kalman Kovacs.

Kako je kazao, samo u tri zemlje članice OECD-a IT čini značajniji dio bruto domaćeg proizvoda.

Mađarska je manje napredna na području elektroničkih usluga, no njezin nacionalni plan razvoja postavio je kao prioritet uvođenje elektroničkih usluga u obrazovanje, javnu administraciju, prijevoz i zdravstvo u narednom desetljeću, rekao je Kovacs.

Cijene mobilnih telefona i širokopojasnog Interneta u toj zemlji pale su za 50 posto od 2002.. Dok je Mađarska prije tri godine imala najviše cijene telekomunikacijskih uređaja i usluga među zemljama OECD-a, danas 18 OECD zemalja ima više cijene, kazao je Kovacs.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙