FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Kolektivni ugovor za zaštitarsku djelatnost u IPPON Security

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Republički sindikat radnikaHrvatske (RSRH) potpisao je danas Kolektivni ugovor za zaštitarskudjelatnost s IPPON Security d.o.o., priopćeno je da danas iz RSRH-a.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Republički sindikat radnika Hrvatske (RSRH) potpisao je danas Kolektivni ugovor za zaštitarsku djelatnost s IPPON Security d.o.o., priopćeno je da danas iz RSRH-a.

Potpisani ugovor istovjetan je Kolektivnom ugovoru kojega je sindikat u srpnju potpisao sa Sokol Marićem, a Kolektivni ugovor u toj djelatnosti potpisan je i u Delta zaštiti Kraljević d.o.o..

"Potpisivanjem Kolektivnog ugovora IPPON Security se pridružio onim poslodavcima koji su svjesni da postojeći odnosi u zaštitarskoj djelatnosti nisu samo uzrok maksimalnog izrabljivanja radnika i srozavanja kvalitete zaštitarskih usluga, već da takvi nesređeni odnosi predstavljaju i pogodan teren za propast onih zaštitarskih firmi koje se trude ispunjavati sve svoje zakonske obveze, kako prema radnicima i korisnicima, tako i prema državi", ističe se u priopćenju sindikata.

Kolektivni ugovor zaključen je na pet godina, a standard radnika osigurava se tako da su primanja radnika vezana uz rast minimalne plaće, odnosno osnovice za obračun i uplatu doprinosa za obvezna osiguranja radnika u RH.

Sukladno tome osnovna plaća radnika u zaštitarskoj djelatnosti ne bi mogla biti manja od 2080,75 kuna brutto, ističe RSRH.

Kolektivnim ugovorom određena su i povećanja plaće prema satu rada na poslovima čuvara, redara, tjelohranitelja, zaštitara itd., te minimalni dodaci na plaću vezani uz prekovremeni rad, rad blagdanom i sl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙