FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS osnovao podružnicu vozača i prometnih radnika

SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)osnovala je danas sindikalnu podružnicu vozača i prometnih radnika uputničkom i teretnom prometu za Splitsko-dalmatinsku županiju.
SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) osnovala je danas sindikalnu podružnicu vozača i prometnih radnika u putničkom i teretnom prometu za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Voditelj županijskog ureda HUS-a Jozo Marić istaknuo je na konferenciji za novinare kako vozači i prometni radnici koji su dosad bili neorganizirani, osnivaju sindikat jer smatraju da će tako zaustaviti "anarhiju u cestovnom prijevozu te rad na crno u pojedinim prijevozničkim poduzećima".

Predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Ivo Knezović rekao je da samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to u međunarodnom teretnom cestovnom prijevozu, ima više od 500 teretnih vozila visoke klase, a zaposleno je oko tisuću vozača kojima zbog, kako je rekao, katastrofalnog stanja u cestovnom prijevozu prijeti otkaz ugovora o radu.

Novoosnovani sindikat, rečeno je, učinit će sve kako bi se suzbio rad na crno, a zatraženo je i žurno mijenjanje Zakona o cestovnom prijevozu, kao i donošenje strategije cestovnog prijevoza u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙