FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Republički sindikat radnika Hrvatske traži proširenje Kolektivnog ugovora u Sokol Mariću na cijelu djelatnost

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Republički sindikat radnika Hrvatskezatražio je danas od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništvaproširenje primjene odredbi Kolektivnog ugovora (KU) koji je ljetossklopljen s tvrtkom Sokol Marić na cjelokupnu zaštitarsku djelatnost,priopćeno je iz Sindikata.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Republički sindikat radnika Hrvatske zatražio je danas od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva proširenje primjene odredbi Kolektivnog ugovora (KU) koji je ljetos sklopljen s tvrtkom Sokol Marić na cjelokupnu zaštitarsku djelatnost, priopćeno je iz Sindikata.

Zahtjevom za proširenje primjene KU sindikat želi riješiti alarmantno stanje na tržištu zaštitarstva, koje je neregulirano pa vlada nelojalna konkurencija, kao i loše socijalno stanje zaštitara zbog spuštanja cijene rada.

Suglasnost za proširenje KU dao je i drugi najveći sindikat u zaštitarstvu - Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima. Tim KU određena je najniža satnica za čuvarske poslove u iznosu od 22,88 kuna, zaštitarske 27,04 i tjelohraniteljske 52 kune.

Inače, cijene satnica sada su različite i iznose od 9 do 18 kuna po satu.

"Nemili događaji, poput onog prilikom pljačke poslovnice Fine u Zagrebu kada su poginula dva zaštitara, zahtijevaju od svih socijalnih partnera maksimalni napor kako bi se žurno riješili problemi koji muče ovu djelatnost", ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙