FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: prijevoznici zadovoljni dogovorom

ŠIBENIK, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski prijevoznici zadovoljni sunajavom raskida ugovora između šibenske Tvornice lakih metala (TLM ) islovenske tvrtke "Viator Vektor" o prodaji transportne jedinice"Promal" Slovencima, te o trogodišnjem ekskluzivnom pravu prijevozarobe za TLM, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Koordinacije udrugahrvatskih cestovnih prijevoznika i Sindikata radnika Dalmacije.
ŠIBENIK, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski prijevoznici zadovoljni su najavom raskida ugovora između šibenske Tvornice lakih metala (TLM ) i slovenske tvrtke "Viator Vektor" o prodaji transportne jedinice "Promal" Slovencima, te o trogodišnjem ekskluzivnom pravu prijevoza robe za TLM, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i Sindikata radnika Dalmacije.

Ivan Knezović, predstavnik Koordinacije, istaknuo je kako vjeruje da će prijevoznici, koji samo na području četiriju dalmatinskih županija imaju 907 voznih jedinca, na ponovljenom natječaju kupiti "Promal" kao dioničko društvo.

"Nama nije bio cilj slovensko-hrvatski kamionski rat, mi smo samo htjeli zaštititi interese hrvatskih prijevoznika, a posebno prijevozničkih tvrtaka na području Dalmacije kojih danas ima više od 300 i koje već godinama u Hrvatskoj i inozemstvu prevoze robu za šibenskog aluminijaša", rekao je Knezović.

Posebno je zahvalio na razumijevanju hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i šibenskoj gradonačelnici Nedjeljki Klarić, te istaknuo da prijevoznici očekuju veću podršku Ministarstva mora, prometa, razvitka i turizma.

Predstavnik Sindikata radnika Dalmacije Jozo Marić kazao je kako će se prijevozničke udruge i sindikat pokušati zajednički izboriti za djelatnost koja je, kako je kazao, "u Hrvatskoj danas prepuštena anarhiji"

Najavio je da bi već idućega tjedna trebao biti osnovan Nacionalni sindikat vozača Hrvatske koji će, zajedno s prijevozničkim udrugama, inicirati saborsku raspravu o strategiji cestovnog prometa u Hrvatskoj.

"Žestoko ćemo se boriti protiv sive ekonomije i rada na crno u ovom području. Tražit ćemo kažnjavanje svih vozača koji voze na crno i ne plaćaju obveze državi. Tražimo od resornog ministarstva da se konačno ozbiljno pozabavi problemima hrvatskih prijevoznika", istaknuo je Marić.

Dodao je kako je 150 vozača iz cijele Hrvatske jutros bilo spremno doći u Šibenik i ponovno blokirati ulaze u TLM, kako su to učinili i krajem kolovoza, da nije došlo do dogovora s "Viator Vektorom".

Na sastanku predstavnika šibenske Tvornice lakih metala (TLM) i Grupacije Viator-Vektora jučer je postignuta načelna suglasnost o sporazumnom raskidu ugovora o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine i ugovora o poslovnoj suradnji između TLM-a i Viator-Vektor-a d.o.o. Zagreb. U priopćenju sa sastanka, uz ostalo se navodi da će se potpis sporazumnog raskida ugovora realizirati tijekom sljedećeg tjedna, a nakon toga objavit će se novi natječaj za prodaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙