FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: nema suradnje s HB-om na slijedećim izborima

ZAGREB,28. rujna(Hina) - Branimir Glavaš otklonio je danas mogućnostsuradnje Udruge Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje(HDSSB) s Ivićem Pašalićem i njegovim Hrvatskim blokom (HB) naslijedećim parlamentarnim izborima.
ZAGREB,28. rujna(Hina) - Branimir Glavaš otklonio je danas mogućnost suradnje Udruge Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) s Ivićem Pašalićem i njegovim Hrvatskim blokom (HB) na slijedećim parlamentarnim izborima.

Niti su moguće, niti prihvatljive Pašalićeve kombinatorike o nekakvoj mogućoj, budućoj suradnji na slijedećim parlamentarnim izborima, izjavio je Glavaš Hini u Hrvatskom saboru reagirajući na stajališta koja je Pašalić iznio jučer.

Glavaš kaže da na srpanjskom sastanku s Pašalićem uopće nije bilo riječi o bilo kakvim oblicima kako osobne, tako i suradnje na razini šireg političkog djelovanja.

Pašalić je jučer izjavio da je Glavašu prenio stajalište HB-a o mogućnosti okupljanja svih pojedinaca i grupacija koje žele biti alternativa sadašnjoj vlasti HDZ-a, ali da je za HB neprihvatljiva regionalizacije Hrvatske po načelu autonomnih regija.

HDSSB je udruga građana različitih političkih orijentacija okupljenih oko temeljne programske odrednice - boljitka Slavonije i Baranje) kaže Glavaš i ističe da se udruga u svom daljnjem radu neće preoblikovati u političku stranku.

Glavaš poručuje da u HDSSB-u ima mjesta za ljude različitih političkih orijentacija i nacionalnih pripadnosti, što potkrepljuje podatkom da su udruzi pristupili predstavnici srpske, njemačke, mađarske, albanske i drugih nacionalnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙