FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić: haška optužnica protiv novinara Jovića sramotna

SISAK, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka IvićPašalić ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Sisku da jehaška optužnica protiv novinara Josipa Jovića sramotna kao i način nakoji se prema njoj odnose hrvatska Vlada, mediji i strukovneorganizacije.
SISAK, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Sisku da je haška optužnica protiv novinara Josipa Jovića sramotna kao i način na koji se prema njoj odnose hrvatska Vlada, mediji i strukovne organizacije.

"Država koja nije sposobna štititi temeljna ljudska prava, niti prava novinara, nije vrijedna poštovanja", rekao je Pašalić na konferenciji za novinstvo održanoj uoči sastanka s predstavnicima općinskih, gradskih i županijske organizacije stranke, na kojima se razgovaralo o pripremama za unutarstranačke izbore, koji će završiti saborom stranke 10. prosinca. "Velika većina strukovnih organizacija i udruga za zaštitu ljudskih prava šuti na hašku optužnicu protiv novinara Jovića, koja je bez osnove, razuma, kao i bez pravnog uporišta u ovlastima Haškoga suda. Slučaj Jović je kapitulacija novinarske struke i sadašnje Hrvatske", rekao je Pašalić. Dodao je da on "ima poštovanje za Jovića jer ima kičmu, želi uspravnu Hrvatsku i ne želi na svaki mig glavne tužiteljice Carle del Ponte trčati na sud u Haag".

Jovića je Međunarodni sud za ratne zločine optužio za nepoštivanje Pravila suda zbog toga što je 2000. u Slobodnoj Dalmaciji objavio iskaz i identitet zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću.

Pašalić je na današnjoj novinskoj konferenciji iznio stajalište Glavnoga odbora HB-a prema mogućoj suradnji s Branimirom Glavašem i njegovom tzv. regionalnom inicijativom. Rekao je da je razgovarao s Glavašem i prenio mu stajalište HB-a o mogućnosti okupljanja svih pojedinaca i grupacija koje žele biti alternativa sadašnjoj vlasti HDZ-a, koja je pokazala neznanje, nekompetentnost i služenje Haagu i zahtjevima Carle del Ponte. Međutim, istaknuo je da je za HB neprihvatljiva regionalizacije Hrvatske po načelu autonomnih regija.

"Suradnja s Glavašem nije moguća ako ta odredba ostane", rekao je Pašalić, dodajući kako su u pitanju temeljna načela državotvornosti Hrvatske o kojima nema pogađanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙