FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HB: Obračun del Ponte sa Svetom Stolicom

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski blok (HB) drži da se glavnahaaška tužiteljica Carla del Ponte, da bi opravdala frustracije svoganeuspjeha, odlučila obračunati sa Svetom Stolicom optuživši Svetog ocaBenedikta XVI. da ne želi otkriti gdje se nalazi general AnteGotovina.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski blok (HB) drži da se glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte, da bi opravdala frustracije svoga neuspjeha, odlučila obračunati sa Svetom Stolicom optuživši Svetog oca Benedikta XVI. da ne želi otkriti gdje se nalazi general Ante Gotovina.

"Više joj nisu krivi zaposlenici u državnoj upravi, prijatelji, suborci, narod, hrvatska desnica ni niži hrvatski kler. Optužila je Svetog Oca Benedikta XVI., da ne želi otkriti gdje je Ante Gotovina", navodi Hrvatski blok u današnjem priopćenju.

Dodaje "da je del Ponte 'uočila urotu' hrvatskog naroda i Svete Stolice jednako promoćurno kao svojevremeno Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj".

"Optužila je vrhovni moralni autoritet da ne želi biti pomagač u njezinom bjesomučnom traženju i svoje jade ispričala britanskom glasilu", navodi Hrvatski Blok i dodaje da je previše da bi bilo slučajno.

Najnovije teze Carle del Ponte Hrvatski blok odbacuje u cijelosti navodeći kako su svjesni da to nije ništa novo.

Rimokatolička crkva i vatikanska hijerarhija mogli bi "u nekoliko dana" utvrditi točnu lokaciju na kojoj se skriva haški bjegunac Ante Gotovina, budući da se on nalazi u

franjevačkom samostanu u Hrvatskoj, ali ne žele to učiniti, kazala je glavna haška tužiteljica Carla Del Ponte u intervjuu za Daily Telegraph objavljenom u utorak u internet izdanju novina.

"Imam informaciju da se (Gotovina) skriva u franjevačkom samostanu, dakle štiti ga katolička crkva. O tome sam izvijestila Vatikan i Vatikan u potpunosti odbija s nama surađivati", kazala je uz ostalo del Ponte za Daily Telegraph.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙