FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinar Josip Jović u Županijskom sudu preuzeo haašku optužnicu

SPLIT,17. rujna. 2005.(Hina) - Novinar i kolumnist te bivši urednikSlobodne Dalmacije Josip Jović preuzeo je jučer na Županijskom sudu uSplitu optužnicu kojom ga Tužiteljstvo Međunarodnog suda u Haagutereti za nepoštivanje toga suda zbog objavljivanja transkripata sasuđenju Tihomiru Blaškiću, potvrđeno je danas na Županijskom sudu uSplitu.
SPLIT,17. rujna. 2005.(Hina) - Novinar i kolumnist te bivši urednik Slobodne Dalmacije Josip Jović preuzeo je jučer na Županijskom sudu u Splitu optužnicu kojom ga Tužiteljstvo Međunarodnog suda u Haagu tereti za nepoštivanje toga suda zbog objavljivanja transkripata sa suđenju Tihomiru Blaškiću, potvrđeno je danas na Županijskom sudu u Splitu.

Optužnicu mu je, u pratnji odvjetnika Vinka Ljubičića, uručio istražni sudac Neven Cambi.

Optužnica protiv novinara Josipa Jovića Haaški sud podignuo je u ponedjeljak, 12. rujna, a Jović je u medijima odmah najavio kako se neće odazvati pozivu suda da se 26. rujna u Haagu izjasni o svojoj krivnji.

Uz optužnicu jučer mu je u splitskom Županijskom sudu jučer uručen i Statut te Pravila postupanja i nalog za pristup sudu u Haagu.

Ponovivši kako se neće odazvati pozivu, Josip Jović je novinarima jučer potvrdio da će "prvo iskoristiti Ustav i zakone Republike Hrvatske koji su", kako je izrazio uvjerenje, "na njegovoj strani".

Jovićev odvjetnik Vinko Ljubičić najavio je kako će se u obrani koristiti svim raspoloživim pravnim sredstvima, izrazivši uvjerenje da će se izbjeći izručenje njegova klijenta, ako hrvatsko pravosuđe i mjerodavna tijela budu postupali zakonito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙