FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: međusobne optužbe HDZ-a i SDP-a o trgovanju lokalnim vijećnicima

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nastavak sinoć započete saborskerasprave o izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, kojepredlažu Vlada i HNS, jutros su obilježile međusobne optužbe HDZ-ovihi SDP-ovih zastupnika o trgovanju vijećnicima nakon proteklih lokalnihizbora.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nastavak sinoć započete saborske rasprave o izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, koje predlažu Vlada i HNS, jutros su obilježile međusobne optužbe HDZ-ovih i SDP-ovih zastupnika o trgovanju vijećnicima nakon proteklih lokalnih izbora.

SDP-ovi zastupnici u pojedinačnoj su raspravi optuživali ministra gospodarstva i čelnika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića da je vijećnika HSU-a podmitio s 20.000 kuna mjesečno, koliko je HDZ obećao isplaćivati toj stranci.

"To je sramota za hrvatsku državu. Je li ministar Šuker na taj trgovački ugovor obračunao porez", rekao je Nenad Stazić (SDP) prozivajući HDZ i da su HSP-ovom vijećniku u Velikoj Gorici nudili 350.000 eura da se prikloni njihovoj koaliciji.

HDZ-ovi su zastupnici uzvraćali da je upravo SDP u Karlovcu pokušavao spomenutog vijećnika HSU-a i još jednu vijećnicu novčano i na druge načine privoliti da podrže SDP-ovu koaliciju.

"Sramotno ponašanje bilo je s druge strane, što mogu potvrditi i gospodin Capan (HSU) i gospodična Katić (HSS), gdje se nisu birala sredstva kako bi ih se privolilo da podrže SDP", rekao je Nikola Sopčić (HDZ).

Oporba se pri raspravi priklonila HNS-ovom zakonskom prijedlogu ocjenjujući da je Vlada predložila tek kozmetičke promjene koje ne mogu zaživjeti u praksi.

"Zakon je neprovediv, jer da bi ga se moglo konzumirati treba mijenjati čak 35 zakona. Ponovo donosimo zakon kojim ćemo građanima baciti prašinu u oči", kazao je Zvonimir Mršić (SDP).

HDZ-ovi zastupnici branili su Vladin prijedlog uvjereni da će na odgovarajući način riješiti odnos, odnosno ovlasti i nadležnosti između lokalnih čelnika i predstavničkih tijela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙