FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen novi sporazum karlovačkog HDZ-a i vijećnika HSU-a

KARLOVAC, 28. rujna 2005. (Hina) - Dvojica HSU-ovih karlovačkihvijećnika i gradski HDZ objavili su danas u Karlovcu nov tekstsporazuma o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću.
KARLOVAC, 28. rujna 2005. (Hina) - Dvojica HSU-ovih karlovačkih vijećnika i gradski HDZ objavili su danas u Karlovcu nov tekst sporazuma o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću.

Time je izvan snage stavljen sporazum koji su 27. srpnja potpisali karlovački HDZ i gradski vijećnik HSU-a Franjo Capan, omogućivši tako vlast u gradu koaliciji predvođenoj HDZ-om.

Novim sporazumom, koji je u ime HDZ-a ponovno potpisao ministar Branko Vukelić kao predsjednik gradskog ogranka HDZ-a, stavljena je izvan snage odredba iz bivšeg sporazuma o mjesečnom financiranju HSU-a s 20.000 kuna.

Po novom sporazumu, predstavljenu danas na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama HDZ-a, umirovljenici stariji od 65 godina imaju pravo na besplatan gradski prijevoz, a umirovljenici s manje od 600 kuna mirovine 100 kuna mjesečne pomoći. Umirovljenicima starijima od 70 godina osigurat će se da na dijagnostičke preglede u Općoj bolnici u Karlovcu čekaju kraće, a Grad će umirovljenicima dodijeliti prostor za njihov klub.

Taj su sporazum danas predstavili karlovački župan Ivica Horvat (HDZ), gradonačelnik Miro Škrgatić (HDZ) te vijećnici HSU-a Ivan Tudić i Franjo Capan.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Tudić, koji se 1. kolovoza s karlovačkim ogrankom HSU-a protivio sporazumu koji je vijećnik Capan samovoljno potpisao s Brankom Vukelićem i time dao svoj glas koaliciji HDZ - HSLS - DC i HSP, danas je novinarima rekao da svoj ogranak još nije obavijestio o najnovijem sporazumu te da će to učiniti na prvom sastanku. Do sada je u Gradskom vijeću Tudić glasovao uglavnom kao oporba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙