FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: Sukob između gradskog i županijskog HSU-u

SPLIT, , 29. rujna 2005. (Hina) - Konferencije za novinare Gradskogodbora Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u Splitu otkazana je danas zbog incidenta koji se dogodio ispred stranačkih prostorija, kad suse žestoko verbalno sukobili čelnici gradskoga odbora HSU-a sažupanijskim čelnicima te stranke.
SPLIT, , 29. rujna 2005. (Hina) - Konferencije za novinare Gradskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u Splitu otkazana je danas zbog incidenta koji se dogodio ispred stranačkih prostorija, kad su se žestoko verbalno sukobili čelnici gradskoga odbora HSU-a sa županijskim čelnicima te stranke.

Naime, županijski čelnici HSU-a, koji su i vijećnici u Županijskoj skupštini, Bruno Pleština i Sonja Duhović, pokušali su ući na konferenciju za novinare gradskog odbora HSU-a, koja se održavala u stranačkim prostorijama, ali su se toma usprotivili potpredsjednik i tajnik splitskog odbora HSU-a Ante Kriletić i Ivan Maletić.

Razlog tog sukoba je poslijeizborna odluka splitskoga gradskog HSU-a o razvrgavanju predizborne koalicije s SDP-om i priklanjanju HDZ-u i poduzetničkoj listi Željka Jerkova, koji su tako preuzeli obnašanje vlasti u gradu Splitu.

"Mi smo izabrani županijski vijećnici a zabranjujete nam ulazak u stranačke prostorije", vikao je Bruno Pleština, dok je Sonja Duhović dodala kako je i predsjednik HSU-a "Vladimir Jordan, isti kao i oni (splitski HSU), jer je blagoslovio nemoralno ponašanje i moralno prostituiranje Ante Kriletića i njegove ekipe".

Predsjednik i tajnik splitskoga gradskog HSU-a Kriletić i Maletić na to su odgovorili kako su Pleština i Duhović "najobičniji jadnici, koji rovare protiv stranke i ruše joj ugled u javnosti".

Nakon toga krenula je lavina međusobnih optužbi između čelnika splitskoga i županijskog HSU-a.

Potom su Bruno Pleština i Sonja Duhović otišli, a Ante Kriletić odgodio je konferenciju za novinare splitskog HSU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙