FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićena trojica zbog nasilničkog ponašanja u dvorištu Eparhije

ŠIBENIK, 1. listopada 2005. (Hina) - Šibenska policija uhitila jetrojicu punoljetnih mladića s područja Šibenika, koji su se 29. rujnau večernjim satima u alkoholiziranom stanju nasilnički ponašali udvorištu pravoslavne Eparhije, priopćio je na izvanrednoj tiskovnojkonferenciji Branko Peran, načelnik šibensko-kninske Policijskeuprave.
ŠIBENIK, 1. listopada 2005. (Hina) - Šibenska policija uhitila je trojicu punoljetnih mladića s područja Šibenika, koji su se 29. rujna u večernjim satima u alkoholiziranom stanju nasilnički ponašali u dvorištu pravoslavne Eparhije, priopćio je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Branko Peran, načelnik šibensko-kninske Policijske uprave.

Nakon završetka kriminalističke obrade mladići će tijekom dana biti privedeni u istražni centar Županijskog suda u Šibeniku uz kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja i narušavanja nepovredivosti doma, a jedan od trojice bit će prijavljen i za kažnjivo djelo uništenja i oštećenja tuđe imovine.

"Ovaj događaj ima elemente huliganskog ponašanja, ali prema saznanjima do kojih smo u obradi došli, nema nikakve veze s politikom. Želim se ograditi i od izjava iznesenih jučer i danas u javnosti, kako je ovo samo jedan od sličnih događaja na našem području, koji uglavnom ostaju nesankcionirani. Odgovorno tvrdim, da smo sve događaje koji su nam bili prijavljeni, obradili u skladu sa zakonom. Za one za koje nismo znali, ne možemo ni preuzeti odgovornost", ustvrdio je Peran.

Podsjetio je da su događaj policiji prijavile redovnice pravoslavne Eparhije u Šibeniku 29. rujna u 21,40 sati, a već u 22 sata počeo je policijski očevid. Prije toga stigla je i policijska ophodnja koja nije zatekla počinitelje na mjestu događaja.

Očevidom je utvrđeno, da su nasilnici došli motociklima, preskočili ogradu i ušli u dvorište, te prevrnuli devet plastičnih vaza s cvijećem, drvenu klupu i kameni stol koji nisu oštećeni, a oštetili su aluminijska ulazna vrata u zgradu Eparhije, pa je načinjena materijalna šteta neznatna i procijenjena na nešto više od 500 kuna.

Kriminalističkom obradom bilo je obuhvaćeno dvadesetak osoba, a Peran je istaknuo i kako su redovnice prve večeri surađivale i razgovarale s policijskim službenicima, ali su sutradan i one i paroh odbile daljnju suradnju jer su, po njihovim riječima, od episkopa dalmatinskog Fotija dobili upute da ne daju bilo kakve izjave policiji. To je, kazao je Peran, znatno otežalo rad policijskih službenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙