FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pritvoren bivši srbijanski ministar pravosuđa

BEOGRAD, 29. rujna 2005. (Hina) - Vladan Batić, bivši srbijanskiministar pravosuđa, pritvoren je zbog sumnje da je 7. lipnja 2003.godine pustio iz pritvora kriminalca uhićenog za policijske akcijeprovedene nakon umorstva premijera Zorana Đinđića, doznaje se učetvrtak od odvjetnika.
BEOGRAD, 29. rujna 2005. (Hina) - Vladan Batić, bivši srbijanski ministar pravosuđa, pritvoren je zbog sumnje da je 7. lipnja 2003. godine pustio iz pritvora kriminalca uhićenog za policijske akcije provedene nakon umorstva premijera Zorana Đinđića, doznaje se u četvrtak od odvjetnika.

Kako je novinarima u četvrtak rekao Batićev odvjetnik Ante Bošković, Batića se sumnjiči da je tadašnjem direktoru Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija Draganu Vuliću usmeno naredio da pozove upravitelja kruševačkog Okružnog zatvora i da zatraži puštanje na slobodu Nenada Jovanovića, člana kruševačke zločinačke skupine. Jovanović je uhićen za akcije "Sablja", a od puštanja se nalazi u bijegu.

Batić je u srijedu poslije podne pozvan na obavijesni razgovor, nakon čega mu je nešto prije ponoći određen dvodnevni pritvor, rekao je odvjetnik Bošković.

Milan St. Protić, dužnosnik Demokršćanske stranke Srbije (DHSS), čiji je Batić predsjednik, izjavio je da je posve jasno da je Batićevo uhićenje politički motivirano te da je ono uslijedilo nakon njegova javnog iznošenja ozbiljnih optužbi za korupciju i kriminal na račun dužnosnika sadašnje vlasti u Srbiji.

"Nažalost, Koštuničin režim i on sam pali su tako nisko da i ovako zloupotrebljavaju policiju, a proganjaju one koji misle drukčije i koji ne odgovaraju vladajućem režimu. Da stvar bude još gora, ministar pravosuđa je prije nekoliko dana to i najavio, pa je to još jedna potvrda da izvršna vlast drži sve konce, da radi što hoće, pa je to dovelo do uhićenja Vladana Batića", kazao je Protić Radiju B92.

DHSS je u priopćenju osudila uhićenje Batića koji je, kako se navodi, počeo štrajk glađu.

Sredinom rujna policija je uhitila zamjenika specijalnog tužitelja za organizirani kriminal Milana Radovanovića, zbog sumnje da je odao informaciju da Uprava za borbu protiv organiziranog kriminala prisluškuje dogovore osuđenih pripadnika "kruševačke skupine", koji ugovaraju mito za povoljnu odluku o svom slučaju na Vrhovnom sudu Srbije.

Zajedno s Radovanovićem, tada je uhićen i jedan sudac toga suda, osumnjičen da je tražio mito kako bi presuda Specijalnog suda za organizirani kriminal u tom slučaju bila ukinuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙