FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud od policije zatražio uhićenje Suljića i Mikole

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački Županijski sud danas je islužbeno od policije zatražio uhićenje Muniba Suljića i Igora Mikole,dvojice bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a koji su jučernepravomoćno osuđeni za zločine počinjene na Pakračkoj poljani krajem1991.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački Županijski sud danas je i službeno od policije zatražio uhićenje Muniba Suljića i Igora Mikole, dvojice bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a koji su jučer nepravomoćno osuđeni za zločine počinjene na Pakračkoj poljani krajem 1991.

Suljićevo uhićenje sud je zatražio od zagrebačke, a Mikolino od vukovarske policije, doznaje se na Županijskom sudu.

Sud još čeka policijski odgovor, a ako Suljić i Mikola ne budu pronađeni za njima će se raspisati tjeralica.

U zagrebačkoj policiji poslijepodne nisu zaprimili sudski nalog. "Čim zaprimimo nalog postupit ćemo po njemu", kazao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec.

Suljić i Mikola jučer su osuđeni na deset odnosno pet godina zatvora zbog ubojstva nepoznatog muškarca, s nadimkom Saša, čije tijelo do danas nije pronađeno. Zbog istog ubojstva na osam godina zatvora osuđen je i Siniša Rimac.

Mikola je, osim za ubojstvo, kažnjen i za protupravno lišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba, koju je prema presudi počinio s preostalom dvojicom optuženih - Miroslavom Bajramovićem i Brankom Šarićem. Oni su osuđeni na četiri odnosno tri godine zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙