FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon izbjegava posjet Londonu jer se boji uhićenja

LONDONSharon izbjegava posjet Londonu jer se boji uhićenjaLONDON, 17. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharonodbio je poziv britanskog premijera Tonyja Blaira da posjeti Britanijujer se boji uhićenja, izvijestili su mediji u subotu.
LONDON, 17. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharon odbio je poziv britanskog premijera Tonyja Blaira da posjeti Britaniju jer se boji uhićenja, izvijestili su mediji u subotu.

Sharon je naveo slučaj izraelskog generala Dorana Almoga koji je prošlog tjedna jedva izbjegao uhićenje u londonskoj zračnoj luci Heathrow, izvijestio je The Times.

Blair je pozvao Sharona u posjet Britaniji tijekom razgovora u sklopu summita Ujedinjenih naroda u New Yorku ovog tjedna.

"Stvarno bih želio posjetiti Britaniju", navodno je Sharon rekao Blairu. "Problem je što sam poput generala bojnika Almoga i ja general. Čuo sam da su zatvori u Britaniji vrlo strogi. To ne bih rado sam iskusio".

Almog je bio upozoren tijekom leta iz Izraela za London da je londonski sud potvrdio uhidbeni nalog zbog optužbe za ratne zločine. Nakon slijetanja odbio je napustiti zrakoplov i tako je izbjegao uhićenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙