FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael pojačao napade na Pojas Gaze, uhićenja na Zapadnoj obali

TEL AVIV, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelska vojska pojačala je uponedjeljak ujutro napade na Pojas Gaze i nastavila s uhićenjima osobaosumnjičenih da su radikalni islamistički aktivisti, odgovarajući napalestinsko ispaljivanje raketnih projektila na izraelska područjatijekom vikenda.
TEL AVIV, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelska vojska pojačala je u ponedjeljak ujutro napade na Pojas Gaze i nastavila s uhićenjima osoba osumnjičenih da su radikalni islamistički aktivisti, odgovarajući na palestinsko ispaljivanje raketnih projektila na izraelska područja tijekom vikenda.

U ponedjeljak rano ujutro izraelski borbeni helikopteri nastavili su ispaljivati projektile na mete u Pojasu Gaze, samo nekoliko sati nakon što je radikalni islamski pokret Hamas objavio da će prekinuti svoje raketne napade na Izrael.

Iz palestinskih izvora se doznaje da su izraelski zračni napadi izvršeni na mete u Rafahu i Khan Younisu na jugu Pojasa Gaze, na Gaza City i grad Beit Hanoun na sjeveru Pojasa Gaze, gdje je od šrapnela ranjena i jedna Palestinka. Pretpostavlja se da su mete napada bile zgrade za koje izraelska vojska sumnja da se u njima proizvodi oružje: radionica za preradu metala u Khan Younisu, kovačka radionica u Gaza Cityju, kao i kuća Hishama Abeda Rabbe, jednog od radikalnih vođa PFLP-a u Khan Younisu.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da je tijekom noći na ponedjeljak uhićeno oko 50 osoba povezanih s Hamasom i Islamskih džihadom.. Tijekom vikenda izraelska je vojska već uhitila više od 200 pripadnika radikalnih islamističkih grupa, uključujući više dužnosnike poput Hasana Jusufa, zapovjednika Hamasa na Zapadnoj obali.

Palestinske su vlasti priopćile da će se apelirati na međunarodnu zajednicu kako bi izvršila pritisak na Izrael da oslobodi uhićene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙