FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno potpisivanje peticije za novinara J. Jovića

SPLIT, , 1. listopada 2005. (Hina) - U Splitu je danas završenodvodnevno potpisivanje peticije Vladi za novinara Josipa Jovića,kojega je Međunarodni sud u Haagu optužio za objavljivanjetranskripata vezanih uz svjedočenje zaštićenog svjedoka u sudskomprocesu.
SPLIT, , 1. listopada 2005. (Hina) - U Splitu je danas završeno dvodnevno potpisivanje peticije Vladi za novinara Josipa Jovića, kojega je Međunarodni sud u Haagu optužio za objavljivanje transkripata vezanih uz svjedočenje zaštićenog svjedoka u sudskom procesu.

Od Vlade se traži da ne dopusti da se novinar Josip Jović izruči Haagu.

Potpisivanje peticije organizirali su splitski ogranci Hrvatskoga novinarskog društva (HND) kako bi prikupili tisuću potpisa, a za samo dva dana potpisalo ju je 1236 Splićana.

Organizatori ističu da je odziv bio vrlo velik i da im ne bi bio problem prikupiti na desetke tisuća potpisa, ali to nije bila svrha te akcije. Također ističu kako su samo htjeli skrenuti pozornost na slučaj novinara Josipa Jovića, za kojega smatraju da ga Haag neutemeljeno optužuje jer sam zaštićeni svjedok nije krio svoje svjedočenje, što su neki američki ugledni dnevnici objavili znatno prije Slobodne Dalmacije. No, dodaju organizatori, "Haagu ne pada na pamet optužiti američkog urednika jer zna da do njega sigurno neće doći, a Hrvatsku ucjenjuje zbog njezine želje da uđe u Europsku uniju i optužuje joj čak i novinare".

Također ističu da su ogranci HND-a u Splitu stali u obranu Josipa Jovića isključivo u svezi s haaškom optužnicom te da ne stoje iza svih njegovih objavljenih tekstova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙