FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci masovno slave izraelsko povlačenje iz Gaze

NEVE DEKALIM, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Tisuće Palestinaca okupilisu se u srijedu na ruševinama Neve Dekalima, nekadašnje"prijestolnice" židovskih doseljenika u pojasu Gaze kako bi proslaviliizraelsko povlačenje s tog područja.
NEVE DEKALIM, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Tisuće Palestinaca okupili su se u srijedu na ruševinama Neve Dekalima, nekadašnje "prijestolnice" židovskih doseljenika u pojasu Gaze kako bi proslavili izraelsko povlačenje s tog područja.

Čelnici glavnih palestinskih skupina trebali su se obratiti mnoštvu, dva dana nakon odlaska izraelskih snaga kojim je završena 38-godišnja okupacija.

Održavši govor uime palestinskog čelnika Mahmuda Abasa, glavni tajnik Palestinske samouprave Tayeb Abdelrahim kazao je: "Naša sreća neće biti potpuna sve dok ne oslobodimo naša područja na Zapadnoj obali i vječnu prijestolnicu Al Quds", Jeruzalem.

Abdelrahim je pozvao na jedinstvo u palestinskim redovima.

"Narod zaslužuje da živi u miru i u sigurnosti. Dijalog između svih palestinskih skupina je jedini put i moramo ostati ujedinjeni na dobrobit palestinskog naroda".

Na proslavi su bili nazočni predstavnici i aktivisti oružanih skupina kao što su Hamas, Fatah, Islamski džihad i Narodna fronta za oslobođenje Palestine (FPLP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙