FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvartet poziva Palestince da raspuste militantne skupine

Izrael-PalestinciKvartet poziva Palestince da raspuste militantne skupine Kvartet za Bliski istokpozvao je u utorak u New Yorku palestinske vlasti da započnu sraspuštanjem oružanih militantnih skupina, poručivši da jepribjegavanje nasilju nespojivo sa sudjelovanjem na izborima.

NEW YORK, 20. rujna 2005.(Hina/Reuters) -

Kvartet za Bliski istok pozvao je u utorak u New Yorku palestinske vlasti da započnu s raspuštanjem oružanih militantnih skupina, poručivši da je pribjegavanje nasilju nespojivo sa sudjelovanjem na izborima.

Međunarodni mirovni posrednici nisu ipak podržali zahtjeve Izraela da se militantnom Hamasu zabrani sudjelovanje na parlamentarnim izborima u siječnju iduće godine ako se ne razoruža i prizna židovsku državu.

Ministri Sjedinjenih Država, Europske unije i Rusije te predstavnici Ujedinjenih naroda u zajedničkoj su izjavi nakon sastanka u sjedištu UN-a također pohvalili izraelskog premijera Ariela Sharona na političkoj hrabrosti da se povuče iz pojasa Gaze, ali i poručili da se izraelsko naseljavanje Zapadne obale mora prekinuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙