FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peti dan izraelskih zračnih napada na Gazu

TEL AVIV, 28. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski zrakoplovi u srijedusu, peti dan zaredom, napali ciljeve u pojasu Gaze, javljajuagencije.
TEL AVIV, 28. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski zrakoplovi u srijedu su, peti dan zaredom, napali ciljeve u pojasu Gaze, javljaju agencije.

U napadu nije bilo žrtava, ali očevici kažu kako u gradu Gazi nema struje zbog napada na tamošnju elektranu.

Izraelska je vojska priopćila da su ciljane zgrade koje služe za "terorističku aktivnost". Jedna u izbjegličkom kampu el-Bureij koju koristi Narodna fronta za oslobođenje Palestine, druga u gradu Gazi kojom se koristi Fatah, i treća na sjeveru pojasa Gaze.

Izraelske kopnene snage su također u srijedu izvršile premetačinu u uredima Hamasa i Islamskog džihada u Tulkaremu, Hebronu, Betlehemu, Ramallahu i Qalqilyji na Zapadnoj obali. Tom je prilikom nekoliko militanata uhićeno.

Nova eskalacija nasilja počela je tijekom vikenda kada su Palestinci iz pojasa Gaze raketama Kasam gađali izraelske ciljeve. Izrael je najavio da nakon svog civilnog i vojnog povlačenja iz Gaze neće imati nikakvu toleranciju prema takvim napadima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙