FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treća faza palestinskih lokalnih izbora - test za Hamas

BEITUNIA, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće Palestinaca glasovalesu u četvrtak na lokalnim izborima koje mnogi vide kao test političkesnage Hamasa na predstojećim parlamentarnim izborima u siječnju.
BEITUNIA, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće Palestinaca glasovale su u četvrtak na lokalnim izborima koje mnogi vide kao test političke snage Hamasa na predstojećim parlamentarnim izborima u siječnju.

Treća faza lokalnih izbora za više od tisuću vijećničkih mjesta na okupiranoj Zapadnoj obali ujedno je i prvo izjašnjavanje Palestinaca nakon povlačenja izraelske vojske u Pojasu Gaze, nakon 38 godina okupacije.

Promatrači tvrde da je odaziv u nekim selima Zapadne obale visok, te da su birači pohrlili na glasačka mjesta već u sedam ujutro. Birališta čuvaju policijske snage.

Pokret Fatah predsjednika Mahmuda Abasa, ima velikog suparnika u Hamasu. Ta je skupina poznata po humanitarnoj mreži, u njoj nema korupcije a samoubilačkim je napadima tijekom petogodišnje borbe s Izraelom još dodatno osvojila srca mnogih Palestinaca.

Odlučan da uništi Izrael, Hamas je jako dobro prošao u prve dvije faze lokalnih izbora. Prema anketama, Hamas bi trebao dobiti potporu 30 posto Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙