FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah optužuje Hamas za eksploziju u Jabaliyi

RAMALLAH, 23. rujna 2005. (Hina) - Fatah, pokret palestinskog čelnikaMahmuda Abasa, optužio je radikalnu skupinu Hamas da je odgovorna zaeksploziju u kojoj je u petak tijekom vojne smotre zu Jabaliyi ubijenonamanje 15 Palestinaca, prema priopćenju Središnjeg odbora Fataha.
RAMALLAH, 23. rujna 2005. (Hina) - Fatah, pokret palestinskog čelnika Mahmuda Abasa, optužio je radikalnu skupinu Hamas da je odgovorna za eksploziju u kojoj je u petak tijekom vojne smotre zu Jabaliyi ubijeno namanje 15 Palestinaca, prema priopćenju Središnjeg odbora Fataha.

"Odgovornost za velik broj danas ubijenih Palestinaca u Gazi pada na Hamas. Već smo zaključili da su vojne smotre opasne za naš narod i dogovorili s raznim oružanim skupinama da se ne trebaju održavati", navodi se u priopćenju nakon sastanka Središnjeg Odbora s Abasom u Ramallahu.

Deklaracijom središnjeg odbora Fataha zauzima se oprečno stajalište od čelnika Hamasa koji su optužili Izrael da je odgovoran za eksploziju u kojoj je poginulo 15 i ranjeno više od 80 osoba.

Palestinske oružane skupine su dogovorile ovog tjedna nakon susreta u Gazi s Abasom da više ne održavaju vojne smotre kojim slave izraelsko povlačenje iz Gaze koje je završilo 12. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙