FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shalom: Sudjelovanje Hamasa na izborima nezamislivo

JERUZALEM, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar vanjskihposlova Sylvan Shalom je ocijenio u nedjelju na vojnom radiju da je"nezamislivo" sudjelovanje radikalne islamističke skupine Hamas napalestinskim parlamentarnim izborima u siječnju.
JERUZALEM, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom je ocijenio u nedjelju na vojnom radiju da je "nezamislivo" sudjelovanje radikalne islamističke skupine Hamas na palestinskim parlamentarnim izborima u siječnju.

"Nezamislivo je da pokret poput Hamasa, koji ima izgleda postići dobar rezultat ili čak pobijediti, može sudjelovati na izborima pozivajući na uništenje države Izrael. Ne smije nas se smatrati zemljom ludih", rekao je Sharon.

"Sporazumi o autonomiji zaključeni 1993. s PLO-om određuju crno na bijelo da niti jedna organizacija koja poziva na uništenje Izraela neće moći sudjelovati na izborima koje organizira palestinska samouprava", naglasio je šef diplomacije.

Shalom je to rekao u New Yorku gdje sudjeluje u radu Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Izraelski premijer Ariel Sharon, koji se također nalazi u New Yorku, obećao je da će Izrael prekinuti suradnju u organiziranju izbora ako će na njima sudjelovati Hamas, prema pisanju New York Timesa od subote.

Palestinski su mediji u nedjelju objavili izjavu glasnogovornika Hamasa Saida Siama da taj militantni islamski pokret neće priznati Izrael niti pregovarati s njegovim premijerom Arielom Sharonom te da će, unatoč protivljenju Izraela, sudjelovati u palestinskim izborima.

"Sharon zadire u palestinske unutarnje stvari svojim inzistiranjem da se Hamas isključi iz izbora 25. siječnja", rekao je Siam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙