FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah pobijedio na lokalnim izborima

RAMALLAH, 30. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vladajuća stranka palestinskogapredsjednika Mahmuda Abasa Fatah pobijedila je radikalni Hamas utrećem krugu općinskih izbora na Zapadnoj obali, vidi se iz prvihneslužbenih rezultata objavljenih u petak.
RAMALLAH, 30. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vladajuća stranka palestinskoga predsjednika Mahmuda Abasa Fatah pobijedila je radikalni Hamas u trećem krugu općinskih izbora na Zapadnoj obali, vidi se iz prvih neslužbenih rezultata objavljenih u petak.

Fatah je pobijedio u više od šezdeset gradova i sela, a Hamas u 28, priopćio je Džamal Šubaki, predsjednik Visokoga povjerenstva za lokalne izbore.

Lokalni izbori smatraju se testom za prve palestinske parlamentarne izbore u gotovo deset godina. Ti su izbori zakazani za 25. siječnja.

U prethodnim se krugovima izbora činilo da je Hamas dosta jak, osobito u pojasu Gaze, pa je u redovima Fataha vladala zabrinutost da će možda izgubiti izbore od tih radikala kojima je popularnost porasla zadnjih pet godina borbe protiv Izraela.

Prema Šubakijevim riječima, na treći krug izbora izašlo je 87 posto glasača. Izbori su, rekao je, bili transparentni i provedeni su bez problema, a službeni će rezultati biti objavljeni u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙