FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: 50 tužbi zbog neisplate božićnice na Europskom sudu za ljudska prava

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Europski sud za ljudska pravaizvijestio je ovih dana Sindikat državnih i lokalnih službenika inamještenika o primitku prvih 50-ak tužbi hrvatskih službenika vezanihuz potraživanje božićnice i dara za djecu za 2000., priopćeno je danasiz tog sindikata.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Europski sud za ljudska prava izvijestio je ovih dana Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika o primitku prvih 50-ak tužbi hrvatskih službenika vezanih uz potraživanje božićnice i dara za djecu za 2000., priopćeno je danas iz tog sindikata.

Kao osnovu za tužbu pred sudom u Strasbourgu Sindikat je naveo diskriminaciju odnosno nejednakost građana pred zakonom jer su, kako tvrde, državni službenici i namještenici prilikom utuživanja suočeni sa sudskom praksom koja je različita od županije do županije, premda su zaposlenici istog poslodavca - hrvatske Vlade.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika očekuje da će na Europskom sudu za ljudska prava biti podneseno oko 2.500 takvih tužbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙