FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska mreža traži pokretanje kaznene prijave protiv Božice Cvjetko

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske u današnjem jepriopćenju zatražila od Državnog odvjetništva da hitno pokrene kaznenuprijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv zamjenice državnogodvjetnika Božice Cvjetko.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske u današnjem je priopćenju zatražila od Državnog odvjetništva da hitno pokrene kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv zamjenice državnog odvjetnika Božice Cvjetko.

Naime Državnoodvjetničko vijeće (DOV) jučer je pokrenulo stegovni postupak protiv zamjenice glavnog državnog odvjetnika Božice Cvjetko zbog sumnje da je zataškala zlostavljanje mentalno retardirane djece u Caritasovom domu u Brezovici, no, za trajanja stegovnog postupka Cvjetko neće biti privremeno suspendirana. Vijeće je priopćilo kako za njeno udaljenje s dužnosti "nema osnove", a na takvu je odluku, kako se doznaje, utjecao dugogodišnji staž Božice Cvjetko i stav članova DOV-a da ona neće utjecati na rad tog tijela i državnog odvjetništva u ovom slučaju

Ženska mreža ujedno izražava prosvjed protiv odluke Državnoodvjetničkog vijeća što nije izreklo mjeru privremenog udaljavanja s posla niti suspenziju, uz obrazloženje da za "tim nema potrebe zbog njezina dugogodišnjeg rada u Državnom odvjetništvu". Takvo je obrazloženje "pljuska očekivanjima javnosti da se protiv nezakonitosti poduzimaju brze i djelotvorne mjere te da se Državno odvjetništvo napokon razvije u instituciju pravne države".

Ženska mreža također drži da su ostavke pravobraniteljice za djecu i njezinih zamjenika signal javnosti da institucije koje trebaju štititi pravni poredak ne funkcioniraju te da čak ni pravobraniteljstvo nije u mogućnosti ostvariti pristup pravdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙