FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS: od Liburnije se diglo ruke

ZAGREB,22. rujna(Hina) - IDS podržava Vladu u nakani da zaustavidaljnju privatizaciju Liburnije Riviera Hotela, ali i upozorava dačinjenica da Vlada i Državno odvjetništvo o aferi Liburnia šute većmjesec dana svjedoči da se od svega diglo ruke.
ZAGREB,22. rujna(Hina) - IDS podržava Vladu u nakani da zaustavi daljnju privatizaciju Liburnije Riviera Hotela, ali i upozorava da činjenica da Vlada i Državno odvjetništvo o aferi Liburnia šute već mjesec dana svjedoči da se od svega diglo ruke.

"O Liburniji se šuti već mjesec dana i prolazi baba s kolačima, a nagodba s fondovima će biti poništena samo ako se utvrdi kazneno djelo, pa ovo znakovito nečinjenje Vlade i Državnog odvjetništva upućuje da se od Liburnije diglo ruke", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru IDS-ovac Damir Kajin.

Naglasio je da je transakcija s Liburnijom, odnosno 570 milijuna kuna vrijedna nagodba s dva fonda, provedena netransparentno, nezakonito, nepošteno i na štetu Hrvatske.

Sada je, upozorava Kajin, na djelu "mala privatizacija" objekata Liburnije za tek 2,5 milijuna eura, što je, smatra, sramotno mala cijena, pa se stoga taj pokušaj privatizacije mora zaustaviti.

"Tražimo da se poništi nagodba i da se Liburnija ne čereči ni na sitno ni na krupno, te da lokalna samouprava dobije svojih 25 posto plus jednu dionicu tvrtke", rekao je.

U suprotnom, uvjeren je Kajin, slučaj Liburnije može ugroziti postupak čitavog procesa privatizacije u Hrvatskoj.

Dodaje da bi nakon "debakla Liburnije" trebalo provesti reviziju svih poslova Hrvatskog fonda za privatizaciju, među njima i onog oko ACI-ja.

"Privatizacija ACI-a mogla bi biti prava privatizacijska bomba koja bi mogla ujediniti sve gradove na Jadranu i zato je Vladi pametnije od toga odustati i ne razmišljati o seljenju sjedišta ACI-ja iz Opatije", rekao je Kajin.

Novoga direktora ACI-ja Antu Violića pozvao je da objavi stvarno financijsko stanje ACI-ja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙