FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčke vlasti odobrile hrvatskim istražiteljima razgovor s Petračem

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Grčke vlasti odobrile suistražiteljima MUP-a i hrvatskih sigurnosnih služba razgovor s HrvojemPetračem, odbjeglim hrvatskim tajkunom nepravomoćno osuđenim zaotmicu, koji je nedavno uhićen u Grčkoj, doznaje se danas u hrvatskomDržavnom odvjetništvu.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Grčke vlasti odobrile su istražiteljima MUP-a i hrvatskih sigurnosnih služba razgovor s Hrvojem Petračem, odbjeglim hrvatskim tajkunom nepravomoćno osuđenim za otmicu, koji je nedavno uhićen u Grčkoj, doznaje se danas u hrvatskom Državnom odvjetništvu.

"Preko Ministarstva vanjskih poslova stupili smo u vezu s grčkim vlastima koje su udovoljile našoj zamolbi za razgovor s Hrvojem Petračem što bi se trebalo ubrzo dogoditi", izjavio je za Hinu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, odbacivši medijska nagađanja da će on osobno ići u Grčku k Petraču.

Dodao je kako se još ne zna točan nadnevak kad će hrvatski istražitelji posjetiti Petrača koji je u Grčkoj osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ilegalna ulaska u Grčku i posjedovanja krivotvorene putovnice s kojom je uhićen u grčkoj luci Igumenici.

Bajić je rekao da će istražitelj s Petračem razgovarati o "nekim stvarima" koje nisu povezane s njegovom ulogom u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, zbog čega ga je u odsutnosti zagrebački Županijski sud nepravomoćno osudio na šest godina zatvora.

"Za sada ne mogu reći o čem je konkretno riječ i koje teme zanimaju Državno odvjetništvo", kazao je Bajić, ne želeći ni potvrditi ni zanijekati da će istražitelji s Petračem razgovarati ponajprije o njegovu navodnu financiranju bijega haaškog optuženika generala Ante Gotovine.

Inače, za Petrača se smatra da je važna karika u mreži pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojeg je Haaški sud u srpnju 2001. podignuo optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

Jedan od Petračevih branitelja odvjetnik Marijan Pedišić kazao je za Hinu da obrana ne zna kad će istražitelji posjetiti Petrača u zatvoru.

"Nemamo informacije o tome, no tim će razgovorima svakako biti nazočan Petračev branitelj kojega je angažirao u Grčkoj", kazao je Pedišić.

Hrvoje Petrač, za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica, do uhićenja u Grčkoj 31. kolovoza bio je bijegu nakon otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙