FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP jedrenje (laser): Arapov peti

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar Mate Arapov zauzeoje peto mjesto na Svjetskom prvenstvu klase "laser" koje je održano ubrazilskoj Fortalezi. Zlato je osvojio domaći natjecatelj RobertScheidt, ispred Argentinca Diega Romera i Novozelanđanina AndrewaMurdocha.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar Mate Arapov zauzeo je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu klase "laser" koje je održano u brazilskoj Fortalezi. Zlato je osvojio domaći natjecatelj Robert Scheidt, ispred Argentinca Diega Romera i Novozelanđanina Andrewa Murdocha.

Ostali hrvatski jedriličari ostvarili su skromne rezultate u konačnici: Milan Vujasinović bio je 22., Luka Radelić 25., Tonči Stipanović 45., Aron Lolić 59., Tonko Kuzmanić 75. i Daniel Mihelić 92.

Zadnji dan natjecanja nije se bitno razlikovao od prethodnih osim što je vjetar puhao još jače. Jugoistočni vjetar brzine između 23 i 27 čvorova i veliki valovi bili su idealni za postizavanje velikih brzina niz vjetar, ali osim Roberta Scheidta (koji je posljednji plov jedrio iako je naslov već osigurao ranije) nikome nije bilo do uživanja, jer je sedam dana jedrenja po vjetru između 18 i 25 čvorova potpuno iscrpilo sve jedriličare.

Mati Arapovu ovo je jedan od najboljih rezultata u karijeri i došao mu je kao kruna na kraju ove za njega izuzetno uspješne sezone. Na Europskom prvenstvu u španjolskoj Cartageni osvojio je srebrnu medalju, na najjačoj regati svjetskog kupa u francuskom Hyeresu također je bio drugi, a na Mediteranskim Igrama u Almeriji 4.

"U svjetskom jedrenju sam više od deset godina, ali ovako napornu regatu još nikada nisam jedrio. Svakodnevno smo jedrili dva plova koji su trajali oko 3-4 sata po vjetru jačine 5-6 bofora. Umoran sam, imam otvorene rane po rukama skoro do kostiju, ali sam zadovoljan jer sam ostvario jedan od najvećih rezultata u svojoj karijeri. Regata je bila paklena, Robert Scheidt nas je sve doslovno prejedrio i on kao da je jedrio neku drugu regatu sam sa sobom jer u nikom od nas ovdje nije imao niti približno konkurenciju. Nisam bio baš zadovoljan sa svojom brzinom pri jedrenju u vjetar i to je nedostatak koji me koštao stepenice više", rekao je Mate Arapov.

"Prije zadnje regate Mati se otvorila šansa za medalju, ali Novozelanđanin je imao strašnu brzinu i Mate mu nije uspio parirati. Opet su nas ovi iz oceanskih zemalja prešli, ali doći će oni i na naše mediteranske uvjete. Luka Radelić je odlično započeo, ali lošiji start i slabija strana regatnog polja u drugom danu totalno su ga izbacili iz takta, sve do kraja se nije uspio vratiti u dobar ritam. Vujasinović i Stipanović očigledno nisu imali snage. Vujasinović jer je vukao bolest i bio na antibioticima zadnjih mjesec dana, a Stipanović jer je još mlad i rad na fizičkoj spremi bit će mu u narednom vremenu od velikog značaja" ocijenio ej nastup hrvatskih reprezentativaca trener Jozo Jakelić.

KONAČNI REDOSLIJED:

1. Robert Scheidt (BRA) 15

2. Diego Emilio Romero (ARG) 49

3. Andrew Murdoch (NZL) 68

4. Vasilij Žbogar (SLO) 76

5. MATE ARAPOV (HRV) 81

22. MILAN VUJASINOVIĆ (HRV) 216

25. LUKA RADELIĆ (HRV) 234

45. TONĆI STIPANOVIĆ (HRV) 351

59. ARON LOLIĆ (HRV) 405

75. TONKO KUSMANIĆ (HRV) 293

92. DANIEL MIHELIĆ (HRV) 426

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙