FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Finn: "Bambi" osigurao medalju, Mišura deseti

MOSKVA/ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar IvanKljaković-Gašpić osigurao je medalju u juniorskoj konkurenciji naSvjetskom prvenstvu u olimpijskom klasi "finn" na moskovskom jezeruPestovo, a uoči posljednjega dana natjecanja izvjesno je da MarinMišura ipak neće do odličja među seniorima.
MOSKVA/ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić osigurao je medalju u juniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u olimpijskom klasi "finn" na moskovskom jezeru Pestovo, a uoči posljednjega dana natjecanja izvjesno je da Marin Mišura ipak neće do odličja među seniorima.

Kljaković-Gašpić "Bambi" je u prvom finalnom jedrenju bio 30., a u drugom je diskvalificiran zbog preuranjena starta, pa trenutno zauzima 18. mjesto ukupno sa 85 negativnih bodova, ali je i nadalje prvi među juniorima. "Bambi" uoči zadnjega plova ima osam bodova manje od drugoplasiranoga Finca Nirkka Tapija. Marin Mišura je ukupno deseti nakon 20. i 16. mjesta u finalnim plovovima sa 66 bodova, čime je izvan kruga za medalje. Emil Tomašević je sa 38. i 40. mjestom zauzima 37. poziciju ukupno.

Današnja finalna jedrenja započela su po izuzetno hladnom i kišnom vremenu, ali i već poznatom jugozapadnom vjetru jačine od najviše 7 čvorova. Odmah na prvom startu Kljaković-Gašpić je bio preuranjen pa se vraćao i krenuo kao zadnji, dok su zbog malo lošije pozicije i Mišura i Tomašević bili primorani ići u stranu regatnog polja koja je bila u slabijem vjetru. U drugom plovu su sva trojica hrvatskih jedriličara odlično startali, nalazili su se u prvih deset, ali dolazak oluje i okretanje snažnog vjetra u desno primoralo je regatni odbor da prekine taj plov.

Kada se regatno polje ponovno postavilo, uslijedilo je ponavljanje drugog današnjeg plova. Marin Mišura u samom startnom signalu dobiva kaznu zbog rolavanja kormilom i nakon iskupljivanja kreće sa zadnjeg mjesta. Još veći tragičar je Ivan Kljaković-Gašpić koji se na startu našao u grupi jedriličara koji su prerano presjekli startnu liniju i nisu se iskupili tako da mu je izvanredno jedrenje po vjetru od 24 čvora i prolazak ciljnom linijom kao drugi samo par metara iza Engleza Ainsliea na žalost bodovano kao diskvalifikacija.

U ukupnim rezultatima vodi Britanac Ben Ainslie sa 17 negativnih bodova, drugi je Grk Emilios Papathanasiou sa 21, a treći Kanađanin Christopher Cook sa 42 negativna boda.

Sutra je na rasporedu posljednji dan svjetskog prvenstva i odjedrit će se samo jedan plov.

"Pokušali smo donijeti tu medalju, bili smo do danas jako, jako blizu, ali eto nismo uspjeli. Danas su neki očito dodatno riskirali što nije bilo po dogovoru. Nismo imali ni sreće, prekinula se regata u kojoj su naši jedriličari dominirali među vodećima. Mišura je dobio kaznu jer je nogom izbacivao vodu iz broda, Bambi je dobio krivi start, a po mom mišljenju to jedrenje je odjedrio najbolje u svom životu. Sada je dovedena i titula svjetskog juniorskog prvaka u pitanju jer mu se drugoplasirani junior približio na samo 8 bodova razlike. Moramo hitno 'ohladiti glave' uoči sutrašnjeg finala, ali mislim da se ovakav dan više ne može ponoviti", kazao je trener Tonči Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙