FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Na Cresu započinje Masters

CRES, 1. rujna 2005. (Hina) - Od 9. do 11. rujna u organizacijiRiječkog jedriličarskog kluba (SCOR), te suorganizaciju Jedriličarskogkluba "Reful", u akvatoriju ispred Cresa održat će se IMS Masters,regata za deset najboljih kormilara na zadnjoj Gill IMS jedriličarskojljestvici u 2004. godini za koju se boduju sve IMS/ORC Club regateodržane u Hrvatskoj u zadnje dvije godine.
CRES, 1. rujna 2005. (Hina) - Od 9. do 11. rujna u organizaciji Riječkog jedriličarskog kluba (SCOR), te suorganizaciju Jedriličarskog kluba "Reful", u akvatoriju ispred Cresa održat će se IMS Masters, regata za deset najboljih kormilara na zadnjoj Gill IMS jedriličarskoj ljestvici u 2004. godini za koju se boduju sve IMS/ORC Club regate održane u Hrvatskoj u zadnje dvije godine.

Prvih deset kormilara koji su stekli pravo sudjelovanja su Darko Hajdinjak - SCOR Rijeka, Igor Lukanović - JK Istra Lovran, Zvonimir Bezić - JK Galeb Kostrena, Robert Sandalić - JK Uskok Zadar, Ivica Šćurić - JK Opatija, Mladen Pivčević - JK Labud Split, Jaroslav Korytar - SC Polar Ostrava, Jan Winkler - JK Medveščak Zagreb, Tonko Rameša - YC Kornati i Darko Prižmić - JK Peliška Jedra Orebić. Nastup su nakadno otkazali Bezić i Čeh Korytar no i bez njih zanimljivosti neće nedostajati.

Hajdinjak je tri godine zavšrio kao prvi na Gill IMS ljestvicama kormilara i pobijedio na oba do sada održana Mastersa. Prošlu je godinu na završnoj ljestvici imao čak 4440,12 bodova što je bilo za čak 1238,73 boda više od drugoplasiranog Igora Lukanovića što dovoljno govori o njegovoj nadmoći, ali i dodatnom motivu ostalim kormilarima da dokažu svoje sposobnostil. Upravo zbog toga konkurencija će biti još više nabrijana. Darko Prižmić ostvario je dobar rezultat na IMS Srednjeeuropskom prvenstvu gdje se od svih sudionika Mastersa najviše približio Hajdinjaku, sudjelovao je na IMS Svjetskom prvenstvu, i velikom broju manjih regata ove godine. Robert Sandalić će pokušati popraviti nešto slabije rezultate svojeg Gringa 2 ove godine. Mladen Pivčević prošlogodišnje je najugodnije iznenađenje Mastersa gdje je osvojio 2. mjesto, a uz Hajdinjaka, Lukanovića i Sandalića sudjelovao je na oba do sada održana Mastersa. U borbu za vrh, iz drugog plana, ali ne s puno manjim šansama ulaze i Šćurić, Winkler i Rameša. Posebnost IMS Mastersu daje činjenica da će svi sudionici jedriti na jednakim jedrilicama, ACI-jevim JOD 35, a predviđeno je ukupno sedam "štap" jedrenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙