FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP jedrenje: Mišura pao na peto mjesto, Kljaković Gašpić osmi

MOSKVA, 16. rujna 2005. (Hina) - Sva tri hrvatska predstavnika naSvjetskom prvenstvu klase "finn" u Moskvi su ušla u zlatno finale ukojemu će se u tri završna plova obračunati 50 najboljih jedriličaraove najzahtjevnije olimpijske klase.
MOSKVA, 16. rujna 2005. (Hina) - Sva tri hrvatska predstavnika na Svjetskom prvenstvu klase "finn" u Moskvi su ušla u zlatno finale u kojemu će se u tri završna plova obračunati 50 najboljih jedriličara ove najzahtjevnije olimpijske klase.

U petak je odjedren šesti plov kojim su završila kvalifikacijska jedrenja. Marin Mišura je zauzeo 15. mjesto, te u finalne plovove ulazi s ukupnog petog mjesta, odnosno s četiri negativna boda više od trenutačno trećeplasiranoga Čeha Michala Hrubyja.

Veliki skok u ukupnom plasmanu izveo je Ivan Kljaković Gašpić "Bambi" koji je četvrtim mjestom skočio izvrsno osmo mjesto ukupno, te se time također uvrstio u uski krug jedriličara koji će se boriti za odličja.

Emil Tomašević zauzima ukupno 31. mjesto nakon što je danas ciljem prošao kao 14.

Vodeći je i dalje Englez Ben Ainslie s osam negativnih bodova, drugi je Grk Emilios Papathanasiou sa 13, a treći Čeh Michal Hruby, najveće iznenađenje prvenstva, sa 28 bodova.

"'Bambi' je čudo, neočekivano smo dobili i drugog jedriličara u prvih deset, odnosno i drugog kandidata za medalju. Danas je odjedrio sjajno, ispoštivao je sve dogovoreno prije starta i užitak je bilo pratiti regatu sa strane. Marin je nažalost izgubio start, a kad se start na ovakvom malom regatnom polju izgubi nije lako doći do vodećih. Da je regata trajala samo malo duže on bi to i uspio koliko je dobar. Sutra je odlučujući dan, dva su plova na rasporedu, prognoza je slabi vjetar. Dva hrvatska jedriličara su u tijesnoj borbi za prvu hrvatsku medalju sa svjetskog prvenstva u jedrenju u olimpijskoj klasi od koje ih za sada dijeli manje od deset negativnih bodova", zadovoljan je bio trener Tonči Antunović.

"Uživao sam danas prelaziti Ainsliea i gledati mu nemoć u očima. Ovo mi je danas bio prvi put da sam ga u izravnom dvoboju naprosto pomeo i sada znam da sam sve bliže samom vrhu klase 'finn'. Sutra je novi dan i jedva čekam da finalna jedrenja otpočnu, osjećam se jakim i volio bih kad bi puhalo što više vjetra", rekao je Kljaković Gašpić.

Jedini nezadovoljan u hrvatskoj reprezentaciji bio je Marin Mišura, koji je s trećega pao na peto mjesto u ukupnom redoslijedu.

"Svojom glupošću sam na startu propustio prvu set-loptu, no nema žaljenja, za mene prava borba počinje sutra, krećemo svi od nule i tko koga u tri jedrenja. Ja sam spreman, a vidjet ćemo jesu li i drugi", kaže Mišura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙