FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - Ivan Kljaković Gašpić osvojio zlato

MOSKVA, 18. rujna 2005. (Hina) - U Moskvi je završilo svjetskoprvenstvo u jedrenju za kraljevsku olimpijsku klasu Finn. Hrvatskijedriličar Ivan Kljaković Gašpić Bambi osvojio je naslov svjetskogjuniorskog prvaka u toj najzahtjevnijoj olimpijskoj klasi.
MOSKVA, 18. rujna 2005. (Hina) - U Moskvi je završilo svjetsko prvenstvo u jedrenju za kraljevsku olimpijsku klasu Finn. Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić Bambi osvojio je naslov svjetskog juniorskog prvaka u toj najzahtjevnijoj olimpijskoj klasi.

Nakon 8 odjedrenih plovova po iznimno zahtjevnom i teškom regatnom polju na jezeru Pestovsko pokraj Moskve Bambi je od samog početka natjecanja bio u vodstvu koje nije ispuštao iz ruku sve do samog kraja. U konačnim rezultatima drugoplasirani je finski jedriličar Tapio Nirkko koji je za našim Bambijem zaostao 7 bodova, dok je trećeplasirani Poljak Norbert Wilandt zaostao gotovo 60 bodova.

"Iznimno sam sretan. Nakon što sam jučer doveo sve u pitanje sa diskvalifikacijom, danas sam se ipak donekle iskupio. U današnjem plovu koje se prekinulo zbog nedostatka vjetra bio sam na prvoj oznaci u prva tri, odmah blizu Marina i Kanađanina tako da titula svjetskog juniorskog prvaka ipak nije bila ugrožena. Ovo mi je iznimna godina. Osvojio sam naslov europskog i svjetskog juniorskog prvaka u najtežoj olimpijskoj klasi, imam treće mjesto na regati Kielu. Kada je sezona počinjala ni u snu se nisam nadao da bi ovako mogla izgledati na kraju," kazao je Ivan Kljaković-Gašpić.

U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Englez Ben Ainslie, drugoplasirani je Grk Emilios Papathanasiou, dok je brončanu medalju osvojio Christopher Cook. Naš najbolje plasirani jedriličar je Marin Mišura koji je u konačnim rezultatima zauzeo vrlo dobro 10. mjesto, Ivan Kljaković Gašpić bio je 18., a Emil Tomašević završio je ovo natjecanje na 37. mjestu. Organizacija cijelog prvenstva bila je na iznimno visokom nivou, a domaćini iz Rusije stvarno su se potrudili da boravak jedriličarima ostane u što ugodnijem sjećanju.

"Ovo je bio iznimno težak tjedan. Osvojili smo jednu medalju što je i bilo u planu, a iskreno potajno smo priželjkivali i onu drugu Marinovu, ali na žalost u tim nastojanjima nismo uspjeli. Trebamo biti zadovoljni jer iako rezultati to ne prikazuju imamo dva vrhunska jedriličara u ovoj najtežoj olimpijskoj klasi. Da nije bilo jučerašnjeg Marinovog kažnjavanja i Bambijeve diskvalifikacije od strane sudaca oboje bi završili u prvih 5 jedriličara, a recite mi koja se zemlja može time pohvaliti. Oni su ujedno i najmlađi jedriličari ovdje i ne bojim se da će sljedećih godina oni stajati na postoljima na svim natjecanjima na kojima se pojave," kazao je trener Tonči Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙