FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Đapić o prvih 100 dana gradske vlasti i planovima

OSIJEK, 29. rujna 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapićocijenio je danas uspješnim prvih stotinu dana nove gradske vlasti.
OSIJEK, 29. rujna 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić ocijenio je danas uspješnim prvih stotinu dana nove gradske vlasti.

Na sjednici Gradskog poglavarstva Đapić je ocijenio kako je nova vlast (Nezavisna lista Branimira Glavaša i HSP) uspješno počela uklanjati gradske teškoće te osmislila strategiju za razdoblje do 2009.

Naveo je kako će se projekti provoditi u suradnji sa županijskim i državnim vlastima.

Dodao je da je "grad zadužen za 280 milijuna kuna, uglavnom za projekte koji nisu opravdani", pa je stoga i mogućnost za uzimanje novih zajmova ograničena.

Na novinarski upit jesu li u djelovanju bivše vlasti pronađeni elementi protuzakonita trošenja proračunskog novca, Đapić je kazao kako je "bilo puno društveno štetnih ugovora" te da se još razmišlja o podnošenju kaznenih prijava". Ocijenio je kako je "gospodarenje gradskim zemljištem bilo ispod svake kritike" te da će se ubuduće zemljište prodavati samo iznimno.

Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Glavaš najavio je kako će na sutrašnjoj sjednici toga tijela predložiti da se u Bruxellesu otvori predstavništvo grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kako bi se jače povezali sa srodnim europskim regijama i europskim ustanovama te omogućila veća suradnja, iskorištavanje predpristupnih fondova EU-a i privlačenje stranih ulagača.

Kazao je kako u Bruxellesu djeluje više od 200 regionalnih ureda iz Europe, među kojima i predstavništvo Istarske županije, ocijenivši kako bi djelovanje takva predstavništva, koje se planira otvoriti do Božića, "bio najbolji odgovor onima koji ovu koaliciju optužuju za izolacionističku i protueuropsku politiku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙