FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski grad Kunming protivi se stranim nazivima zgrada

PEKING, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - "Norwegian Wood", "Golden Vienna","Champagne Resort", "French Gardens" tipični su nazivi koji se u Kinidaju zgradama i neboderima koji niču kao gljive, ali su se toj modistranih naziva usprotivile gradske vlasti Kunminga na jugoistokuzemlje.
PEKING, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - "Norwegian Wood", "Golden Vienna", "Champagne Resort", "French Gardens" tipični su nazivi koji se u Kini daju zgradama i neboderima koji niču kao gljive, ali su se toj modi stranih naziva usprotivile gradske vlasti Kunminga na jugoistoku zemlje.

Investitori će ubuduće morati nazive projekata dati na potvrdu Uredu za gradsko planiranje Kunminga, objavila je agencija Nova Kina.

Jedan od članova gradske uprave Yang Chongyong ocijenio je sve češću uporabu stranih, osobito engleskih, pojmova "pokazateljem lošeg ukusa".

No Zhang Limei, investitor dviju stambenih zgrada u Kunmingu koje nose nazive "Champagne Resort" i "South California-Style Villas" želi zaržati te "egzotične" nazive.

"Nije potrebno mijenjati nazive tih zgrada, jer njihova imena odgovaraju njihovom dizajnu", tvrdi.

"Uz to, mi smo ugradili elemente koji podsjećaju na južnu Kaliforniju, poput tropskih šuma i apartmana toplih boja", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙