FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: prijetnje blokadom računa

SLAVONSKI BROD, 27. rujna 2005. (Hina) - Zbog izgubljenog sudskogspora s tvrtkom "Novogradnja", kojoj duguje više od četiri milijunakuna, Gradu Slavonskom Brodu prijeti blokada računa, a kako bi to značilo zastoj u funkcioniranju gradskih poduzeća i ustanova, slavonskobrodske gradske vlasti poslale su danas prijedlog Općinskomsudu u Slavonskome Brodu o odgodi ovrhe.
SLAVONSKI BROD, 27. rujna 2005. (Hina) - Zbog izgubljenog sudskog spora s tvrtkom "Novogradnja", kojoj duguje više od četiri milijuna kuna, Gradu Slavonskom Brodu prijeti blokada računa, a kako bi to značilo zastoj u funkcioniranju gradskih poduzeća i ustanova, slavonskobrodske gradske vlasti poslale su danas prijedlog Općinskom sudu u Slavonskome Brodu o odgodi ovrhe.

U međuvremenu problem se nastoji riješiti postizanjem nagodbe s drugom stranom.

Od gradonačelnika Mirka Duspare doznaje se kako je prošloga tjedna iz "Raiffeisen banke" stigla obavijest da je račun grada blokiran zbog rješenja o ovrsi koje je, na prijedlog "Novogradnje", donio Općinski sud.

"Sudski spor s brodskom 'Novogradnjom' zbog gradskog odmarališta na Korčuli, gdje je ta tvrtka gradila dio objekata traje još od 2000. Izgubili smo ga i na općinskom i drugostupanjskom županijskom sudu i dug prema Novogradnji iznosi 572 tisuće eura. Sa zateznim kamatama i sudskim troškovima on se vrtoglavo penje na 30 do 40 milijuna kuna, a procjene idu i do čak 120 milijuna kuna", rekao je gradonačelnik Duspara.

Dodao je kako je za Grad Slavonski Brod to golemi novac koji ne može isfinancirati.

Gradonačelnik Duspara napomenuo je i kako su gradske vlasti, na temelju prijedloga upućenog Općinskom sudu, uspjele nakratko odgoditi izvršenje ovrhe.

"Ali to ne znači ništa jer se za nekoliko dana stvar može ponoviti. Stupio sam u kontakt s direktorom 'Novogradnje' kako bismo razgovarali o nagodbi. Vremena nemamo puno jer bi provođenje odluke značilo ne samo blokadu rada gradske uprave, već i ostalih poduzeća i ustanova koje se financiraju iz gradskog proračuna, poput vrtića, osnovnih škola i kulturnih ustanova", rekao je slavonskobrodski gradonačelnik.

"Tim više", dodao je, "što revizija postupka na Vrhovnom sudu, koju je grad zatražio, ne odgađa izvršenje ovrhe".

Od direktora "Novogradnje" Ivana Dragičevića doznaje se kako je spreman na pregovore o nagodbi. "Meni nije cilj da grad bude blokiran, već da se pronađe razumno rješenje", istaknuo je Dragičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙