FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Đapić i konzul Magyar o hrvatsko-mađarskoj suradnji

OSIJEK,16. rujna 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapićocijenio je danas kako je povezivanje Hrvatske i Mađarske putemrazličitih oblika suradnje ujedno i povezivanje Hrvatske s Europskomunijom.
OSIJEK,16. rujna 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić ocijenio je danas kako je povezivanje Hrvatske i Mađarske putem različitih oblika suradnje ujedno i povezivanje Hrvatske s Europskom unijom.

Primajući u nastupni posjet generalnog konzula Republike Mađarske sa sjedištem u Osijeku, Jozsefa Magyara, gradonačelnik Đapić rekao je kako je Mađarska najčvršći zagovornik ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Istaknuo je i kako su mogućnosti za suradnju dviju susjednih država ogromne, od gospodarske i kulturne do sportske suradnje.

Podsjetio je također na dobre odnose Mađarske i Hrvatske, među kojima nema otvorenih pitanja, kao i na na dugogodišnju suradnju gradova Osijeka i Pečuha te suradnju lokalnih vlasti s mađarskom nacionalnom manjinom na ovome području.

Ocijenivši da Mađarska, od svih susjeda, najbolje odnose ima s Hrvatskom, a što se odražava i na lokalnoj razini, konzul Magyar rekao je da je u interesu obiju država da Hrvatska što prije počne pregovore s Europskom unijom, kako bi joj se otvorila sredstva predpristupnih fondova.

Dodao je da postoje i mogućnosti korištenja sredstava za prekograničnu suradnju, u sklopu programa "Interreg", za projekte koje partnerski ostvaruju sudionici iz obiju država.

Generalni konzul Mađarske Jozsef Magyar također je rekao kako je dogradonačelnik Pečuha za gospodarsku suradnju izrazio želju posjetiti Osijek te je najavio gostovanje Narodnog kazališta iz Pečuha u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙