FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Županijski i gradski čelnici o zajedničkim projektima

OSIJEK, 29. rujna 2005.(Hina) - Članovi poglavarstava Osječko-baranjskežupanije i grada Osijeka danas su na prvom zajedničkom radnom sastankuutvrdili popis zajedničkih projekata bitnih za Osijek i Županiju teodredili radne skupine za njihovu provedbu.
OSIJEK, 29. rujna 2005.(Hina) - Članovi poglavarstava Osječko-baranjske županije i grada Osijeka danas su na prvom zajedničkom radnom sastanku utvrdili popis zajedničkih projekata bitnih za Osijek i Županiju te odredili radne skupine za njihovu provedbu.

Osim svršetka obnove središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića županijski i gradski čelnici nekima od glavnih zadaća izdvojili su razvoj triju poduzetničkih zona na gradskom području te bolje ulaganje novca za poticanje malog i srednjeg poduzetništva jer, kako je kazao gradonačelnik Đapić, nova gradska vlast zatekla je neutrošen novac iz programa "Poduzetnik" 1. i "Poduzetnik 2".

Kao jedna od mogućnosti većeg sudjelovanja gradskih vlasti u poduzetništvu naveden je ulazak grada Osijeka u vlasništvo osječke Slobodne zone. Posebno je istaknuto da je potrebna suradnja u projektu izgradnje Nastavno-športske dvorane "Gradski vrt", koja se procjenjuje na 120 milijuna kuna, i koja će se, kako je istaknuto, teško moći izgraditi bez Vladine potpore.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako je u državnom proračunu za iduću godinu nominirano 20 projekata s područja grada Osijeka, ukupno vrijednih oko 300 milijuna kuna.

Gradonačelnik Đapić ocijenio je kako između županijskih i gradskih vlasti nema otvorenih pitanja, ali da, osim dobrih odnosa, treba konkretizirati suradnju i odrediti zajedničke projekte, iz kojih će proizići strategija razvoja grada Osijeka i Županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙